avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina pe numele vechiului proprietar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina pe numele vechiului proprietar

salut,

am citit acest articol: www.avocatnet.ro/content/art...

sa inteleg ca, daca se aproba, toti cei ce acum circula cu masina pe numele vechiului proprietar, cu talon neinstrainat, risca sa ramana cu masina neinmatriculata, corect?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 18:36, 1 Aprilie 2016
In opinia mea ideea este buna dar neaplicabila atata timp cat masina nu este radiata de fostul proprietar de la serv. de inmatriculari odata cu scoaterea de la fisc.
Netranscrierea masinii adica neinmatricularea pe numele noului proprietar este considerata in momentul de fata contraventie.
In plus in formular au gresit exprimarea maxim 30 de zile (corect este maximum)!;)
Este vorba despre un proiect de act normativ,aflat in dezbatere publica
pentru moment nu exista baza comuna de date intre autoritati,astfel incat pana la operarea in fapt va mai trece o perioada in care se vor tot modifica,completa articole din act
In regula.
Am intrebat pentru ca am o masina si inca o folosesc pe numele vechiului proprietar, nu stiu insa daca a scos-o de la fisc, eu am doar contract v-c cu el.
Ideea e ca inmatricularea este prea scumpa iar masina prea ieftina, si as vrea s-o mai folosesc o perioada.
Multumesc de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism? cristache paula cristache paula buna va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatorea probleme: tatal meu in urma cu 8 ani a vandut o masina unei rude fara sa faca acte,acea ruda a vandut ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)