avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune.

Salutare! V-as fi recunoscator pentru informatii legate de urmatoarea situatie: Detin impreuna cu un prieten un teren intravilan agricol de 1000 mp, in indiviziune, in cote de 1/2 fiecare. Prietenul doreste sa-l vanda. Care este procedura pentru a iesi din indiviziune si a intabula dreptul fiecaruia astfel incat sa-l putem vinde separat? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:10, 11 Septembrie 2009
Simplu. Mergeti la un cadastrist care sa va faca impartirea terenului asa cum doriti amandoi , de comun acord . Apoi cu cadastrele de dezmembrare mergeti la notar si faceti un act de partaj voluntar si dezmembrare. Acest act se va intabula in cartea funciara si veti deveni proprietari pe suprafete distincte de teren putand sa faceti apoi ce doriti fiecare cu suprafata lui!
SUCCES!
=D>
Daca va intelegeti nici o problema va puteti adresa unui expert topo s apoi unui birou notarial, daca nu va intelegeti va trebui sa apelati la instanta
Mai exista situatia ca prietenul sa vanda cota sa parte in indiviziune exact asa cum este!
Iar cel care cumpara sa fie in indiviziune cu dvs! Insa nu stiu cine ar cumpara in aceste conditii!:D
Puteti merge la instanta sa faceti iesire din indiviziune ,iar la primul termen incheiati o tranzactie si ati terminat simplu.Este cel mai usor mod de a rezolva problema.
Si eu zic ca e mai ieftin sa mergeti la instanta decat la notar.
Faceti o analiza si cat va cere un avocat si cat va cere un notar.
E posibil sa va coste mai putin la notar intrucat se afla in criza. :D

Alte discuții în legătură

(dezmembrare) cum se face iesirea din indiviziune? sorin85 sorin85 Buna ziua, Eu si fratele meu suntem coproprietari pe o bucata de teren,eu as vrea sa imi vand partea dar el nu este de acord sa isi vanda partea,asa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)