avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals in act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals in act aditional

Buna ziua! Lucrez intr-o fabrica ocupand postul de manipulant marfuri. Luna trecuta am fost inscris la cursul de ISCIR in domeniul stivuitoarelor. Am dat firmei actele necesare pentru inscriere si am absolvit cursul.

Din cauze personale, vreau sa demisionez de la locul de munca. Intrebarea mea este: Poate firma sa-mi cerea legal sa platesc costul formarii profesionale, daca nu mi s-a prezentat un act aditional in care mi se cere acest lucru daca demisionez mai repede de un anume termen?

Tin sa mentionez ca am fost angajat prin firma de plasament cu ani in urma, in Ianuarie anul asta fiind "preluat" de fabrica, special pentru a fi inscris la acest curs. In contractul de munca nu este precizat nimic legat de acest curs.

Din auzite, de la colegi, sunt obligat sa raman la locul de munca o perioada de 2-3 ani, dar nu am fost instiintat si nici nu am semnat niciun act aditional.

In mod normal, nu mi-as face probleme, dar in firma in care lucrez, "se poarta" semnarea actelor aditionale de catre alte persoane, cum ar fii prelungirile perioadei de munca.

Daca este necesar, pot dovedi in instanta ca nu este semnatura mea pe actul aditional in care sa fiu obligat sa platesc contravaloarea cursului, aducand ca dovata semnatura din contractul de munca (sau din carnetul de Protectia Muncii)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 2 Aprilie 2016
Intrebarea mea este: Poate firma sa-mi cerea legal sa platesc costul formarii profesionale, daca nu mi s-a prezentat un act aditional in care mi se cere acest lucru daca demisionez mai repede de un anume termen?

Numai daca aveti incheiat un act aditional cu clauza de formare profesionala.

Daca este necesar, pot dovedi in instanta ca nu este semnatura mea pe actul aditional in care sa fiu obligat sa platesc contravaloarea cursului, aducand ca dovata semnatura din contractul de munca (sau din carnetul de Protectia Muncii)?

Intr-o astfel de situatie, atunci puteti demonstra ca nu este semnatura dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am atestat de motostivuitorist Balancristian Balancristian Dacă nu am atestat de motostivuitorist, Dar șefii mă obligă să execut această \" meserie\" (vezi toată discuția)
Autorizatie stivuitorist iscir byiutzis byiutzis Buna ziua, Am si eu o problema. Sotul meu este anajat iar firma angajatoare l-a trimis in urma cu cativa ani (in 2011) la un curs de specializare de ... (vezi toată discuția)
Student cu clauza de formare profesionala la cim kalin1010 kalin1010 Buna seara, De curand fiului meu, care este angajat la o firma cu norma intreaga, i s-a propus acesta formare profesionala care dureaza 1 an, iar asta il ... (vezi toată discuția)