avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare certificat de nastere nou nascut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare certificat de nastere nou nascut

Bună seara ,

Spuneți-mi și mie va rog, în cat timp se elibereaza certificatul de nastere , pentru un nou nascut, de la primăria sectorului 1 Bucuresti, oficiul de stare civila, din momentul depunerii actelor.
Si inca o intrebare, daca parintii sunt casatoriti dar au nume de familie diferite in certificatul de casatorie, este necesar sa se prezinte ambii la oficiul de stare civila pentru inregistrarea copilului pe numele tatalui?

Va multumesc anticipat,

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
Apocalipsus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:29, 3 Aprilie 2016
De regula in maxim 3 zile se elibereaza certificatul. Da in cazul dvs. este necesara declaratia ambilor parinti cu privire la numele copilului. Daca unul dintre dvs. nu poate fii prezent poate da o declaratie pe proprie raspundere la un notar din tara, pentru cei plecati in strainatate la un notar care are apostila de la Haga sau la ambasada. Termenul in care puteti declara copilul la starea civila este de 15 zile.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere lucyfer lucyfer Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca pot ridica eu,de la Starea Civila,certificatul de nastere al nepotelului meu,nascut pe 18.10.2011. si ce acte ami ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copii emilramba@yahoo.com emilramba@yahoo.com buna as dori sa pun si eu o intrebare in legatura cu certificatul de nastere cum se poate optine in romania daca copilul sa nascut in strainatate si cit ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)