Cerulli1956 a scris:
In 2012 am fost data in judecata pentru plata intretinerii din perioada dec 2010-aug. 2014.
Cred ca ati gresit ceva date in mesaj. Nu este posibil sa va fi dat in judecata in 2012 pentru restantele acumulate pana in 2014!
M-am interesat la un vecin sa-mi citeasca lista de la intretinere pe luna februarie
Dar de ce la un vecin, nu puteti merge la asociatie?
Figurez cu un rest de plata de 1527,00 lei + 4546,00 penalizari.
Credeti ca nu s-a scazut plata sau platile ce le-ati facut? Din ciferele prezentate nu ne putem da seama daca s-au scazut sau nu platile. Daca ne spuneati ca inainte de a plati aveati pe lista de plata o suma iar dupa ce ati achitat a aparut pe lista urmatoare o suma mai mare, era evident ca nu s-a operat plata ce ati facut-o.
Poate ca e bine, asa cum v-ati interesat la un vecin, sa va interesati direct la presedintele sau administratorul asociatiei pentru lamuriri.
Este clar un abuz in serviciu pratic nu a luat in considerare hot. Judecata.
Prin prima hotarare ati fost totusi obligat de instanta sa platiti. E adevarat ca o suma mai mica decat a cerut asociatia.
Dar cea de a doua actiune a fost respinsa de judecatorie si atat. Asta nu inseamna ca hotararea judecatoreasca obliga asociatia la a face ceva, la a sterge vreo datorie sau altceva de acest fel.
In aceste conditii ce as putea sa fac?
Puneti povestea in ordine, mergeti la asociatie si discutati cu presedintele si cu administratorul. Cu creionul in mana, socotiti impreuna de la inceputul necazului, pe baza listelor de plata, a hotararii judecatoresti si a chitantelor prin care ati plati si asa ajungeti la adevarata suma ce o mai aveti sau nu de plata.
Iar pe viitor aveti grija sa platiti intretinerea lunar pentru ca din povestea dumneavoastra, chiar daca mai greu, dar se intelege ca nu ati platit cativa ani pana cand asociatia a fost nevoita sa va actioneze in judecata.