avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Nu pot radia masina!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Nu pot radia masina!

Buna seara!
Detin o dacie 1310 pe care in urma cu 3 ani am dat-o unei persoane cu contract de comodat pe o perioada de 5 ani ..... pana acum toate bune si frumoase. In acest an omul a dus masina la tara in alt judet si a dezmembrat-o iar acum eu nu o mai pot radia pt ca nu pot prezenta masina la un remat si nici nu vrea omul sa o cumpere .... ce pot face in acest caz ....perioada contractuala din contractul de comodat mai e valabila 2 ani!
Cel mai recent răspuns: catalin_85 , utilizator 18:25, 4 Aprilie 2016
Masina ati vandut-o iar contractul de comodat a fost o acoperire?
Daca nu v-a dat bani pe masina il puteti da in judecata pentru incalcarea obligatiilor din contractul de comodat in care se precizeaza ca trebuie sa restituie masina in aceleasi conditii in care a primit-o.
Discutati amiabil cu el ca "iese mai ieftin"daca faceti un contract de v/c cu ajutorul caruia sa scoateti masina de la fisc.
Nu am facut contract de vanzare cumparare cu el pt ca era taxa mare in acea perioada, am facut doar contract de comodat si am primit o suma modica pe ea, iar acum masina e dezmembrata pe nush unde .... pe mine ma intereseaza sa o scot de la fisc si sa o radiez , iar omul nu vrea nici in ruptul capului ca sa fac cu el contract de vanzare cumparare si sa o treaca pe numele lui! Cu cine sa ma inteleg? Masina este dezmembrata deci nu s-au respectat conditiile , iar pe mine nu ma intereseaza MASINA ci doar sa o scot de la FISC de pe numele meu!
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2016
catalin_85, utilizator
Daca aveti incheiat contract de comodat,puteti sa actionati beneficiarul vehiculului in instanta-varianta care dureaza datorita termenelor de judecata
Mai exista si alte variante pentru radiat bunul mobil de la fisc
Problema este ca ati facut un contract de comodat fictiv, ati luat bani pe masina.
CIV in original este la dvs sau la cumparator?
Cu masina dezmembrata si fara un certificat de distrugere situatia este destul de incurcata.
Cereti-i sa va aduca un certificat de distrugere a caroseriei, talonul si placutele.
Daca aveti incheiat contract de comodat,iar respectivul a dezmembrat bunul mobil fara acordul dv,initial notificati-l oficial cu obligatia predarii vehiculului sau a documentelor justificative,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

Alte discuții în legătură

Radiere auto si recuperare datorie grabuzzz grabuzzz Buna ziua, Acum cateva luni am vandut o masina unui cetatean. Am fost cu el sa facem un contract de vanzare cumparare in care am specificat ca valoarea ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Masina radiata fiscal tonicatarama tonicatarama buna ziua! as dori si eu o lamurire va rog. am luat de la cineva o masina, omul o tinea pe dreapta, am bagat ceva bani in ea, am aranjat-o. acum doresc sa ... (vezi toată discuția)