avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii primire pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii primire pensie urmas

Buna seara. Sunt masterand la stat, la buget in anul 1. Am 23 de ani si doresc sa ma angajez si vreau sa stiu daca in cazul in care ma voi angaja voi mai putea beneficia de pensia de urmas. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:14, 4 Aprilie 2016
Legea 263/2010

ART. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas

b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

Atata timp cat va incadrati in art.84 lit.b) puteti cumula pensia de urmas cu alte venituri fara nicio limita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie urmas+ salar ArtLover ArtLover Exista vre-o limita de venit care sa imi anuleze pensia de urmas? Am 23 ani si sunt masterand, dar si lucrez full time. Am citit tot felul de legi dar ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie de urmas Adela_Tucureanu Adela_Tucureanu buna ziua . Am 23 de ani, sunt masteranda si in acelasi timp primesc pensie de urmas. Vreau sa ma angajez, doar ca as vrea sa stiu daca mai primesc pensia de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si pensie de urmas cristina888 cristina888 Buna seara. am 24 de ani si sunt masterand, respectiv studenta (la a doua facultate).Drept urmare, beneficiez de o pensie de urmas din urma decesului tatalui ... (vezi toată discuția)