avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare part time functionar public la un agent ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare part time functionar public la un agent economic

Buna ziua, sunt functionar public - lucrez intr-o agentie de mediu, salariul fiind foarte mic, as dori sa-mi mai iau un job part time de exemplu de femeie de serviciu sau gestionar utilaj intr-o firma - agent economic,acea firma are acte emise de institutia la care lucrez - ca orice activitate economica care necesita autorizatie de mediu, mentionez faptul ca eu lucrez la un alt compartiment decat cel care emite autorizatii de mediu - deci nu ar fi un conflict de genul ca le-as emite eu acte de reglementare. Acea firma nu este a mea, nu am actiuni sau ceva in acea firma. Va rog sa-mi precizati daca am dreptul legal sa ma angajez acolo sau nu? Ideea este ca la acel job nu voi face nici un tip de activitate care sa fie legata de activitatea mea din agentia de mediu, departamentul unde lucrez eu nu emite autorizatii de mediu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorina raluca , utilizator 14:32, 6 Mai 2016
Potrivit art.96 alin.1 teza a II-a din Legea nr.161/2003, funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

Dacă firma nu aparține sectorului public, puteți să vă angajați la ea. Important este ca atribuțiile pe care le aveți la firmă să nu aibă legături directe sau indirecte cu cele exercitate ca funcţionar public, conform fişei postului. De asemenea, puteți să aveți și calitatea de acționar la o altă firmă privată sau chiar la cea despre care scrieți.

Vă dau un link la Legea nr. 161/2003. Vă interesează art. 94 - art. 96 și art. 79.
[ link extern ]
Va multumesc foarte mult pentru clarificari, as mai avea o intrebare daca as putea infiinta eu un SRL - sa fiu eu administratorul acestuia - cu un cod CAEN de activitate 1439 Fabricarea prin tricotare sau croşetare a altor articole de îmbrăcăminte - de fapt ar fi un atelier de tricotaje care nu necesita obtinerea Autorizatiei de Mediu de la insttitutia la care lucrez, implicit nu are nici o legatura directa sau indirecta cu activitatea mea de functionar public. Tricotarea este un hoby al meu pe care l-as transforma in afacere de familie. In calitate de functionar public - pot fi administrator de SRL - angajat part time? Va multumesc.
Puteţi să fiţi administratorul şi angajatul acestei S.R.L. fără nici un fel de problemă.

Mai mult, eu sunt de părere că puteţi înfiinţa o societate comercială pentru care să fie necesar să obţineţi un act de reglementare de la APM. Obţinerea unui astfel de act nu înseamnă că dvs. desfăşuraţi activitate de acelaşi tip cu cea de la APM.

Să vă dau un exemplu ca să mă fac înţeleasă: aţi fi în situaţie de incompatibilitate dacă aţi lucra la Avize, Acorduri, Autorizaţii (nu ştiu cum se numeşte la APM-ul dvs. serviciul care se ocupă cu emiterea actelor de reglementare) şi aţi înfiinţa o societate comercială care ar avea ca obiect de activitate obţinerea actelor de reglementare pentru terţe persoane, care v-ar mandata şi plăti în acest scop.
Multumesc foarte mult pentru raspuns, m-ati lamurit foarte clar, serviciul care emite autorizatii de mediu are acelasi nume in toate agentiile din tara, acum ma bucur ca sunt intr-un alt serviciu si pot sa-mi transform pasiunea in afacere. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadre militare (angajati isu) au voie sa fie actionari sau administratori de srl ? petre1981 petre1981 Buna ziua! Doresc sa infiintez un SRL-D si sa incepem o afacere cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Mentionez ca sunt cadru militar, si eu stiam ca ... (vezi toată discuția)
Pot avea 2 joburi? ccoman2121 ccoman2121 Buna ziua. Vreau sa intreb daca sunt functionar public pot lucra cu 4 ore in mediu privat. Mentionez ca firma privata nu are nici o legatura cu activitatea ... (vezi toată discuția)
Functionar public MarySilvy MarySilvy Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere legal, ca functionar public ( statistician) am dreptul sa iau inca un job part-time. Multumesc (vezi toată discuția)