avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare dupa 8 ani lucrati?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare dupa 8 ani lucrati?

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o problema, daca puteti... Mama mea (acum 61 de ani) a fost casnica, a inceput sa lucreze tarziu, acum are 8 ani lucrati. Din pacate a fost nevoie sa se opereze si i-ar fi greu sa se mai duca inapoi la munca. La pensie de boala am inteles ca nu mai poate iesi, deoarece are peste 60 de ani, iar in pensie normala nu poate, neavand ani suficienti lucrati. Ce este de facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:43, 9 Aprilie 2016
Dor daca Isi completeaza stagiuĺ minim de 15 ani.
Contract de asigurare cu case locala
Pentru anul 2016 contributia lunara este de 247 fe lei/Luna.
Dar pentru o perioada de cotizare de 17 ani din care 1 an in somaj mai trebuie incheiat contract de asigurare?
Exista o limita minima de pensie pentru o cotizare minima sau pensia depinde de veniturile obtinute?
Daca sunt 17 de cotizare nu mai trebuie facut contract cu casa locala.
Depinde de veniturile pentru care s-a platit CAS.
Indemnizatia minima pentru pensionari = 400 de lei
Completarea stagiului minim este posibil si pe o perioada anterioara?
Un contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de Pensii produce efecte de la data incheierii lui, nu si retroactiv.

Alte discuții în legătură

Dosar de pensionare SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua, Am nevoie de un sfat intr-o problema. Ai 61 de ani,( sex masculin) si ai lucrat fara interupere de la 24 de ani, (in acelasi domeniu) acum ai ... (vezi toată discuția)
Posibilitati pensionare lescu lescu Buna ziua. Sunt nascuta la 1 iulie 1958 si am cumulat 27 de ani si 23 de zile de munca pana la 01.01.2009. De atunci, am mai lucrat doar episodic, sub forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata? constantin29 constantin29 Buna ziua,mama mea a lucrat 11 si 10 luni la o firma de tesatorie ,avand grupa 2-a de munca. Varsta ei este acum de 58 ani. Intrebarea mea ar fi daca se poate ... (vezi toată discuția)