avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raport de expertiza extrajudiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raport de expertiza extrajudiciar

Ma gasesc in mijlocul unei cauze civile si raportul de expertiza judiciara nu ma multumeste, nu este corect. Cum pot sa cer o expertiza extrajudiciara?
Trebuie sa o cer in instanta? Sau o fac pur si simplu si o depun la dosar?
Va multumesc pentru rapsunsuri!
Cel mai recent răspuns: flomrco47 , utilizator 15:35, 11 Aprilie 2016
O expertiza extrajudiciara risca sa nu fie luata in seama de instanta,faceti obiectiuni, numiti expert parte.
In cazul dvs nu o expertiza extrajudiciara e solutia, ci obiectiuni la raportul de expertiza judicara (daca mai sunteti in termen) cu angajarea unui expert parte sau solicitarea motivata de efectuare a unui nou raport de expertiza.
Este dreptul dvs. sa cautati un expert extrajudiciar care sa va intocmeasca o expertiza extrajudiciara. Nu trebuie sa cereti aprobare de la instanta pentru a efectua o expertiza extrajudiciara. Cu banii dvs. puteti face ce doriti daca veti considera ca aveti nevoie de sfaturi. Printr-un astfel de raport puteti primi sfaturi pe care le puteti utiliza sau nu in cursul procesului.
Asa cum au mentionat deja colegii de forum, in mesajele lor, o expertiza extrajudiciara poate sa nu fie avuta in vedere de catre instanta de judecata.
Eu am facut obiectiuni la expertiza judiciara si am cerut o noua expertiza dar nu stiu ce va hotari instanta maine la termen. Dar acum mai pot solicita un expert parte in cazul ca se aproba o noua expertiza sau un supliment de expertiza?
Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns!
Da puteti solicita expert parte si la acest moment procesual.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Anulare expertiza tehnica judiciara rokyng rokyng Va rog a-mi raspunde in ce conditii se poate anula o expertiza tehnica la un imobil. Mentionez ca la expertiza au fost cerute si obiectiuni , iar una din ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti? serban.mirela74 serban.mirela74 Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge? Detalii: Intr-un dosar de cercetare ... (vezi toată discuția)