avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere proces verbal contraventie circulatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere proces verbal contraventie circulatie

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema:

In data de 5.04.2016, am fost oprit in trafic de Ag pol A.C. din cr Hirlau pe motiv ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni.Masina de politie in care se aflau cei doi politisti era parcata la o distanta de cca 15 m de intersectie cu camp vizual intrerupt spre trecerea de pietoni, si nu era dotata cu radar sau camera de filmat.Dupa ce m-a oprit ag.pol.si mi-a adus la conostinta contraventia de neacordare de prioritate pietonilor, am contestat (verbal) acest lucru iar ei mi-au propus sa-mi de-a o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta, lucru care l-am refuzat, intrebandu-i cum au apreciat acest lucru (neacordare de prioritate) de la distanta in care se aflau, mi-au raspuns ca asta au vazut si ca este si o camera pe o cladire care filmeaza spre trecerea de pietoni, si in final au aplicat contraventia pentru neacordare de prioritate pietonilor si retinerea permisului, cu mentiunea: “nu sunt de acord cu cele mentionate”
In fapt, cand m-am apropiat de trecerea de pietoni(am vazut masina de politie), am redus viteza si am acordat prioritate unui pieton care era angajat in traversare pe marcaj dinspre sensul opus de mers, dar care s-a indepartat pe partea carosbila spre o statie de autobuz parasind marcajul trecerii de pietoni la cca 1,5m pe sensul meu de mers. L-am lasat sa traverseze fara sa-l grabesc continuand cu atentie dar din partea dreapta(pe sensul meu de mers), cand deja paraseam marcajul a mai pasit un pieton pe trecere (fata de acest pieton,pozitia masinii in care ma aflam a fost lateral dreapta spate)... nu am am mai oprit...
Va rog sa ma indrumati sa intocnesc o plangere inpotriva acestei contraventii:
1. trebuie sa scriu detaliat (nu vor interpreta impotriva mea?)sau doar sa contest spunand ca am respectat intr-u totul legislatia codului rutier ce tine de prioritatea la trecerea de pietoni?
2. Pot scrie si de propunerea care mi-au facut-o pentru contraventia pentru nepurtarea centurii de siguranta?(nu le pot proba)
3. Sa solicit probe care sa demostreze vinovatia mea?
4. Ce probe se mai pot aduce impotriva mea ?
5. Sa specific martori acum?(sau mai pot sa-i specific dupa primul termen?)
6. pot pune si poze prin care sa se vada distanta unde se aflau ei?
7. ce nu ar trebui sa scriu in aceasta plangere inpotriva proc.verbal?
8. Ce sanse sunt ca eu sa castig in instanta?


Multumesc,
Marian M.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare prioritate pietoni puyubzn puyubzn Buna ziua. Acum un an am fost oprit de catre politie, dupa o trecerea de pietoni si mi s-a adus la cunostinta faptul ca, in urma neacordarii de prioritate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cursul zilei de azi mi s-a retinut permisul de ... Bitza11 Bitza11 Buna ziua, in cursul zilei de azi mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni. ... (vezi toată discuția)