avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Program bar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Program bar

Bună ziua. Am un bar într-o comună şi consiliul local, pentru a-mi îngreuna situaţia, a dat o hotărâre prin care nu am voie să îmi ţin barul deschis după ora 23:00. Întrebarea este dacă pot să recurg la anumite forme legale prin care pot să prelungesc programul barului cum ar fi zile onomastice sau altceva. O a doua întrebare ar fi: dacă un client comandă la ora 22:40 ceva de băut, eu am voie să îl scot afară la ora 23:00, sau dacă pot să închid uşile barului şi să îmi continui activitatea? Vă mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: afyseventsnuntibotezuri , utilizator 08:10, 24 Noiembrie 2016
Daca va continuati activitatea dupa ora stabilita aproape sigur veti fi amendat, n-o sa stea nimeni sa va intrebe la ce ora ati servit ultimul client. E posibil sa fie prevazuta in hotarare si suspendarea activitatii daca veti incalca hotararea in mod repetat, ati citit-o in intregime? Ce scrie la sanctiuni?

In legatura cu ultima comanda, puteti afisa ora maxima pana la care primiti comenzi - de ex. 22:30 - astfel va veti ''dresa'' clientii. Sigur ca la ora 23 ii puteti invita afara din local, nu riscati nimic din partea ANPC.

Despre organizarea unor evenimente si conditiile in care o puteti face interesati-va tot la primarie. Si aveti grija la vecini.
Nu scrie nimic in hotarare despre organizarea altor evenimente. Dar daca as inchide usa la bar si nu ar mai intra nimeni dupa o anumita ora? Se poate considera petrecere privata?
Sunteti unitate de alimentatie publica si trebuie sa va respectati orarul de functionare, altfel puteti fi amendat pentru nerespectarea lui.
Legea 61/1991 republicata (sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice):

Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte [...]
19) servirea consumatorilor cu bauturi alcoolice in localurile publice si in afara acestora, in zilele si la orele cand, potrivit dispozitiilor legale, acestea sunt inchise sau este interzisa desfacerea bauturilor alcoolice ori dupa ora de inchidere stabilita prin autorizatia de functionare;

Art. 3. - (1) Contraventiile prevazute la art. 2 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
c) cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevazute la pct. ....,19), ...

(4) In cazul repetarii contraventiilor prevazute la art. 2 pct. 19), ... se dispune, de asemenea, masura suspendarii activitatii localului public pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de zile

Derogarile de la programul de functionare prevazut in autorizatia de functionare se cer in scris, pentru fiecare eveniment, cel putin de la primarie daca nu si de la politie + vecinii de pe o anumita raza (de ex. 50 m).
Lamuriti problema evenimentelor cu cei de la primarie, dar daca nu organizati pe bune asa ceva nu riscati ca n-are sens.
aceeași problema o am sI eu .Întrebarea mea este :dacă organizez un eveniment într o anumita zi tre sa fac o cerere la primărie sa mă lase sa funcționez pana la ora care cred eu ca nu mai am clienti
Nu mai știu ce sa fac.tocmai am luat o amenda sapt trecuta cu privire la program

Alte discuții în legătură

Aviz de functionare ingrid35 ingrid35 Buna ziua ! o societate comerciala cu profil de activitate baruri si restaurante detine un aviz de functionare emis de primaria de care apartine cu program de ... (vezi toată discuția)
Orar lucru firma alin1980 alin1980 Buna ziua as dori sa intreb ceva in legatura cu programul-orarul unei firme.. CA patron de firma pot inchide oricand anuntand inainte persoanele ce se ... (vezi toată discuția)
Orarul unei firme stabilit de cine?..... lidia olaru lidia olaru am autorizatie de la primarie de functionare cu program dar ulterior sa facut o sedinta de consiliu cu un rezultat final de inchidere la 23.00 a unit.Am un bar ... (vezi toată discuția)