avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinerea numarui unic de inregistrare a unui dosar la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinerea numarui unic de inregistrare a unui dosar la Politie si Parchet

Am fost victima unui furt , si ofiterul care se ocupa de caz imi zice ca nu poate face nimic pana nu primeste numarul unic pentru parchet si politie.

Ma intereseaza, cam cat timp ar necesita obtinerea unui astfe de numar. In cazul meu dosarul nu are acest numar nici dupa 10 zile de la comiterea infractiunii

va multumesc,
Nu trebuie sa dureze mult, cateva zile.
Mergeți sa va mai informați peste câteva zile.
Ar cam fi trebuit sa existe nr.
Multumesc pentru raspunsuri.

Poate, totusi, aceasta amanare sa ascunda incapacitatea politistului care se ocupa de caz ?

Acesta justifica cum ca Parchetul este foarte aglomerat si ca toata conversatia se poata prin corespondenta si ca normal este sa dureze 7-14 zile..
Dacă nu au dovezi se mișcă încet de tot.

Asa se intampla în anumite situații.
Nu are legătură cu incompetenta polițistului.
Hai sa nu incurcam utilizatorul, numarul unic nu are legatura cu dovezile de la dosar.
Înaintarea sesizării în vederea înregistrării cu număr unic nu împiedică efectuarea actelor de cercetare care se impun de către lucrătorul de poliție desemnat în cauză, inclusiv înaintarea de propuneri legale procurorului.
In conformitate cu Ordinul comun al PICCJ nr. 12/C/2014 şi MAI nr. 56/10.04.2014, pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidenţa unitară, circuitul sesizărilor penale şi coordonarea administrativă a activităţilor dispuse organelor de poliţie de către procuror, art. 8: în cel mult 5 zile de la înregistrare sau în aceeaşi zi, în situaţia cauzelor penale urgente, organele de cercetare ale poliţiei judiciare vor înştiinţa unităţile de parchet care supraveghează activitatea despre infracţiunile de care au luat cunoştinţă în vederea înregistrării cu număr unic şi desemnării unui procuror de caz.
Conform art. 9 alin. 6, în situaţia cauzelor penale urgente, numărul unic poate fi atribuit şi telefonic, urmând ca dosarul penal să fie înaintat în cel mai scurt timp posibil unităţilor competente de parchet în vederea înregistrării.

Alte discuții în legătură

Termen inregistrare dosar penal shakuri shakuri In cat timp ,de la sesizarea unei fapte penale (furt calificat) , organul de cercetare penala trebuie sa intocmeasca lucrarea penala si sa o inregistreze la ... (vezi toată discuția)
Legala sesizare a organului de up luci_an luci_an Va mai retin atentia cu o problema. Descriere speta: Organul de cercetare penala din cadrul unei sectii de politie intocmeste un pv de sesizare din oficiu cu ... (vezi toată discuția)
Dosar trimis catre parchet in caz de victime. xuser xuser De fiecare data cand este vorba de victime umane, politia trimite dosarul procurorului? Ce trimite defapt? procesul verbal de constatare sau ce? Am auzit ca ... (vezi toată discuția)