avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar trimis catre parchet in caz de victime.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar trimis catre parchet in caz de victime.

De fiecare data cand este vorba de victime umane, politia trimite dosarul procurorului? Ce trimite defapt? procesul verbal de constatare sau ce?

Am auzit ca daca lovesti pe cineva si ala ajunge in spital (sa zicem 1-2 zile), si vine politia, chiar inainte ca ala sa depuna plangere, dosarul ajunge la parchet ?! Ce se intampla cu el? Se retrimite inapoi cu propunerea de NUP, sau ce?!

Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 19:49, 24 Mai 2011
Odata ce organul de politie este sesizat ( prin plangere sau din oficiu), trimite dosarul la parchet pentru acordarea numarului unic. Dosarul este returnat la politie pentru cercetari. Dupa definitivarea acestora se trimite la parchet cu propunerile corespunzatoare.
Pe toata durata cercetarilor acestea sunt supravegheate de catre un procuror de caz.
Speta:

x il loveste cu o sticla in cap pe Y, politia intervine in urma unui apel la 112

1. Politia face proces verbal, aplica amenda in baza legii 61/91 dupa care trimite dosarul la parchet?! Actele medicale nefiind gata ii vor trimite lui "x" un mare NUP pt. ceea ce a facut?!

1,5: X va fi foarte fericit o vreme, pana cand...

2. Y iese din spital (sa zicem ca are sub 60 de zile de ingrijiri medicale) si depune plangere penala impotriva lui Y. Se intocmeste alt dosar care merge din nou la parchet?! La alt procuror sau cum? Sau cum ?!


Sa inteleg , ca asa stau treburile?!
Politia va intocmi un proces verbal ca urmare a sesizarii prin 112. Normal este ca un politist care are calitatea de politie judiciara sa se deplaseze la spital sa vada care este starea victimei, diagnosticul.
Procesul verbal intocmit se inregistreaza, dupa care este trimis la parchet pentru acordarea nr. unic de inregistrare.
Se va reintoarce la politie pentru continuarea cercetarilor. Politistul care are in lucru dosarul se va deplasa la spital unde va lua legatura cu victima ( Y ) daca este posibil. Cand Y va iesi din spital va fi audiat si examinat din punct de vedere medico-legal. Cercetarile continua dupa care dosarul va fi inaintat catre parchet cu propunerea corespunzatoare.
Nu se intocmesc doua dosare.
Bravo mie.

Eu m-am dus si am depus o alta plangere la parchet,care a fost repartizata unui alt politist.
Daca aveti doua dosare in cercetare la politie, cereti conexarea acestora ( daca priveste aceeasi fapta).
Totusi nu inteleg de unde NUP-ul de care spuneti.

Alte discuții în legătură

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Un politist poate respinge hotararea unui procuror? madylumy madylumy buna ziua, am si eu nevoie de un sfat: fratele meu are intocmit un dosar penal, intocmit de politie conf.art.85 alin.2, de la politie dosarul a plecat la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal eu impotriva mea autosesizare a autoritatilor competente aminush aminush Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam la volanul autoutilitarei, proprietatea socrului meu, fiind polei pe carosabil, am pierdut controlul vehiculului, acesta ... (vezi toată discuția)