avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal eu impotriva mea Autosesizare a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal eu impotriva mea Autosesizare a Autoritatilor Competente

Buna ziua,
Saptamana trecuta ma aflam la volanul autoutilitarei, proprietatea socrului meu, fiind polei pe carosabil, am pierdut controlul vehiculului, acesta rasturnandu-se si aruncandu-ma pe geam. Am fost luat de ambulanta, am stat 3 zile internat in spital pentru investigatii, avand ficatul deplasat si contuzie toracica. Dupa externare am fost citat de politia rutiera care mi-a adus la cunostinta ca mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala grava, parat fiind eu si victima tot eu. Dosarul s-a intocmit dupa autosesizarea autoritatilor competente. Am depus o declaratie unde mi s-a spus sa scriu ca nu am pretentii de la invinuit (eu) si nu ma constitui parte civila in proces, urmand sa ma deplasez la Parchet pentru a lasa permisul de conducere si pentru a efectua procedurile de judecata. Nu mai am cuvinte, va rog mult sa imi dati o solutie ca nu mai stiu ce sa fac #-o
Cel mai recent răspuns: cave , utilizator 22:10, 24 Ianuarie 2010
Buna ziua,
Situatia dvs este hilara insa nu fara rezolvare. Unde s-a produs accidentul si unde ati dat declaratia respectiva?.
In mod normal in urma unui accident rutier soldat cu victima politia este obligata sa faca un dosar in sensul sa se deplaseze la fata locului unde sa intocmeasca un proces verbal de constatare. Dupa intocmirea procesului verbal trebuie luata o declaratie partii vatamate si a soferului , in cazul de fata dvs. Dosarul de la politie pleaca la Parchet pentru numar unic si apoi se reintoarce la politie unde se va atribui unui politist care va continua cercetarile .Cel mai probabil o sa va dea un NUP ( neinceperea urmaririi penale )
Buna ziua !
HA !HA ! HA!=D>=D>=D>... iar ca solutie va sfatuiesc sa va adresati cu o sesizare- in baza art. 216, al.1, 218, al.1 si 275, al.1 c.p.p.-, organului de supraveghere a cercetarii penale , adica parchetului competent( acolo unde spun ca trebuie sa depuneti permisul).
Trebuia sa spuneti ca ati vrut sa va sinucideti =D>:D:magic: nu mai aveau unde incadra fapta si lipsea unul din elementele constitutive ale infractiunii( asta ca o gluma ).
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Accidentul a avut loc pe raza judetului Prahova, declaratia a fost data la Inspectoratul Judetean De Politie Prahova.

Din ce ati spus dvs. inteleg ca nu sunt sanse sa fiu citat pentru proces.
Ar exista sanse sa am proces pentru vatamare corporala grava eu impotriva mea?
:happy: Va dati seama daca aveati pretentii de zeci de mii de euro?

Astia cerceteaza sinugasii care au ratat "interventia" pentru infractiunea de omor. :hammer:
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Gabriela Mihai, Avocat
Ceea ce nu inteleg de ce la parchet trebuie sa predati permisul cand potrivit legii permisul este retinut de politie-serviciul rutier. Se pare ca politistul cu care ati vorbit este incompetent din punctul meu de vedere. In plus pe perioada solutionarii dosarului dvs trebuie sa primiti o dovada cu drept de conducere care se prelungeste de catre politie din 30 in 30 de zile.

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime cu dosar aordodi aordodi Bună ziua Acum 2 săptămâni soția a fost implicată în accident rutier datorită neacordării de prioritate într-o localitate. La fața locului a fost ... (vezi toată discuția)
Art 184 al 1,3 Catalin91 Catalin91 Buna ziua, am si o problema. Am fost azi sa imi prelungesc dovada la parchet,cand m-am dus sa o iau mi-au spus ca dosarul sa solutionat si mi-au dat un ... (vezi toată discuția)
Termen instiintare victima accident rutier cu privire la identificare autor Investor21 Investor21 Buna ziua, Referitor la aceasta fraza, extrasa din codul de procedura penala, daca nu ma insel (am dat si eu o cautare pe net): Victima accidentului ... (vezi toată discuția)