avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier fara victime cu dosar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier fara victime cu dosar

Bună ziua

Acum 2 săptămâni soția a fost implicată în accident rutier datorită neacordării de prioritate într-o localitate. La fața locului a fost solicitat echipajul de poliție și mai apoi ambulanța pentru că oamenii din zonă au considerat accidentul destul de grav. Soția a fost dusă la spital deoarece s-a lovit la cap. S-a făcut un computer tomograf și au zis că nu e nimic grav, deci poate pleca. S-a dus în aceeași zi la poliție să dea declarație și am aflat că s-a deschis un dosar. Daune s-au înregistrat doar la autoturismele implicate.
De la poliție a primit doar dovada de a conduce încă 15 zile. Proces verbal nu a primit.
Întrebare: Ce dosar s-a deschis în acest caz având în vedere că nu au fost victime și alte pagube materiale în afară de autoturisme?
Care e procedura deobicei în aceste situații? Până când se va suspenda permisul?
Cel mai recent răspuns: aordodi , utilizator 14:00, 7 Martie 2017
Daca sotia s-a lovit la cap, au fost victime.
S-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, avand in vedere consecintele, se va dispune clasarea.
Făptuitorul (adică soţia) a fost singură în maşină. Ce se cercetează în acest caz? Cum s-a produs autovătămarea? Cât timp poate dura clasarea dosarului?
Poate dura cateva luni.
Va spun eu ca tocmai am trecut 4 luni prin asta. Lunar trebuie sa mergi la parchetul pe raza caruia a avut loc accidentul sa-ti dea adeverinta pentru prelungirea cu cite o luna a permisului de conducere. Timp de 3 luni se asteapta plangeri de vatamare corporala la parchet. Desi numai daca s-au produs min 90 zile de spitalizare sau mai rau se deschide proces penal, totusi trebuie sa mergi luna de luna. Mai rau este daca e la distanta mare de unde locuiesti, cum a fost cazul meu. Apoi cu adeverinta mergi la politie si-ti elibereaza dovada de circulatie pe cate o luna. Dupa 3 luni (sau mai muuuuult daca nu intervine impacarea partilor), automat ti se suspenda carnetul 3 luni (din momentul in care a venit salvarea este lege) plus amenda si punctele de penalizare... Daca era intelegere amiabila intre soferi era simplu. Asa devine fff complicat.
Accidentul a fost cu victime (daca a venit salvarea) ,autovatamarea nu se pedepseste ; intr-un caz similar ,am avut accident in august iar hotararea a venit anul viitor in primavara .

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere ghitucristian ghitucristian Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere. Mergand pe DN7, nu am reusit sa franez si am lovit o Dacie din spate. Nu aveam viteza mare. Pasagerul ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere dupa accident cu vatamare corporala jorge jorge Buna ziua. Am o mare nedumerire legata de suspendarea permisului de conducere dupa un accident cu vatamare corporala, care se va incheia prin NUP(mai putin ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)