Acum 2 săptămâni soția a fost implicată în accident rutier datorită neacordării de prioritate într-o localitate. La fața locului a fost solicitat echipajul de poliție și mai apoi ambulanța pentru că oamenii din zonă au considerat accidentul destul de grav. Soția a fost dusă la spital deoarece s-a lovit la cap. S-a făcut un computer tomograf și au zis că nu e nimic grav, deci poate pleca. S-a dus în aceeași zi la poliție să dea declarație și am aflat că s-a deschis un dosar. Daune s-au înregistrat doar la autoturismele implicate.
De la poliție a primit doar dovada de a conduce încă 15 zile. Proces verbal nu a primit.
Întrebare: Ce dosar s-a deschis în acest caz având în vedere că nu au fost victime și alte pagube materiale în afară de autoturisme?
Care e procedura deobicei în aceste situații? Până când se va suspenda permisul?
Daca sotia s-a lovit la cap, au fost victime.
S-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, avand in vedere consecintele, se va dispune clasarea.
Făptuitorul (adică soţia) a fost singură în maşină. Ce se cercetează în acest caz? Cum s-a produs autovătămarea? Cât timp poate dura clasarea dosarului?
Va spun eu ca tocmai am trecut 4 luni prin asta. Lunar trebuie sa mergi la parchetul pe raza caruia a avut loc accidentul sa-ti dea adeverinta pentru prelungirea cu cite o luna a permisului de conducere. Timp de 3 luni se asteapta plangeri de vatamare corporala la parchet. Desi numai daca s-au produs min 90 zile de spitalizare sau mai rau se deschide proces penal, totusi trebuie sa mergi luna de luna. Mai rau este daca e la distanta mare de unde locuiesti, cum a fost cazul meu. Apoi cu adeverinta mergi la politie si-ti elibereaza dovada de circulatie pe cate o luna. Dupa 3 luni (sau mai muuuuult daca nu intervine impacarea partilor), automat ti se suspenda carnetul 3 luni (din momentul in care a venit salvarea este lege) plus amenda si punctele de penalizare... Daca era intelegere amiabila intre soferi era simplu. Asa devine fff complicat.
Accidentul a fost cu victime (daca a venit salvarea) ,autovatamarea nu se pedepseste ; intr-un caz similar ,am avut accident in august iar hotararea a venit anul viitor in primavara .