avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ..propunere facuta de catre organul de cercetare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !!

In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei .
La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport catre procurorul de caz !
Propunerea de incepere sau NUP a urmaririi sa da de catre politist in raportul respectiv , sau politistul face propunerea dupa cum ii dicteaza procurorul ?
Am dovada ca intr-un caz , politistul propune inceperea urmaririi penale , dupa care , vazand asta ,procurorul retrimite dosarul catre cercetari ,pentru a face completari, pe care ura sa se bazeze decizia ..NUP !
Asa se face ?:stunned:
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 17:21, 21 Iunie 2010
Nu. Nu se face asa.
Politia cerceteaza infractiunea si in baza probelor administrate, sub vertificarea procurorului de caz, face propunerea de incepere sau NUP.
Procurorul dupa ce verifica dosarul, constata daca probele au fost administrate corect si confirma sau nu propunerea politistului. Daca o confirma, dosarul ramane la parchet si isi urmeaza cursul. Daca nu, restituie dosarul politiei cu indrumari. Procurorul nu are voie sa dispuna ca intr-un dosar propunerea sa fie de un anume fel.
av.M.Hornea
Spun "sursele" ;) mele, că activitatea oraganului de urmărire penală, adică a poliţistului este supravegheată şi coordonată de procuror.

În funcţie de probele existente în dosar, organul de urmărire penală=poliţistul înaintează cauza procurorului cu referat de neîncepere a urmăririi penale sau după caz cu referat pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, când în prealabil s-a dispus începerea urmării penale.

Sunt situaţii, când procurorul infirmă propunerea polistului şi dacă apreciază că este necesar restituie cauza pentru continuarea cercetarilor indicand concret masurile ce trebuiesc intreprinse de politist.
..DA !....m-am convins !
Am fost informat de catre politistul care a facut cercetarile ca urmeaza sa mearga sa discute cu procurorul , dupa ce au fost audiate partile si administrate dovezile .
Azi , am aflat de la acesta ca dosarul se afla la el .. si ....urmeaza sa faca referatul catre .Parchet , dar deja acesta stia ca ..procurorul a dispus NUP !:foottap::training:
Este normala aceasta situatie ?
...Logic si ..procedural , acesta facea un referat , dupa care , procurorul dispunea o solutie care o comunica partilor ! NU ?
Probabil ca s-au consultat amandoi si procurorul a lasat sa-i scape cam ce solutie urmeaza sa dea in acest dosar.
av.M.Hornea
... cam ....,,MIROASE '' ...urat .... cum ... de obicei sunt cusute cu ata .... rosie dosarele ..in care ... decizia este deja hotarata inaintea scrierii ei !
NU ? ...sunt vizibile , iar , dumneavoastra care va confruntati periodic cu astfel de magarii ,stiti foarte bine !
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
tutu12, utilizator

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)
Plangere pnala nelush2103 nelush2103 In cazul unui NUP, in urma unei Plangeri Penale, daca se descopera dovezi suplimentare pentru inceperea cercetarii penale, se poate redeschide acelasi dosar ... (vezi toată discuția)