avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ..propunere facuta de catre organul de cercetare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !!

In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei .
La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport catre procurorul de caz !
Propunerea de incepere sau NUP a urmaririi sa da de catre politist in raportul respectiv , sau politistul face propunerea dupa cum ii dicteaza procurorul ?
Am dovada ca intr-un caz , politistul propune inceperea urmaririi penale , dupa care , vazand asta ,procurorul retrimite dosarul catre cercetari ,pentru a face completari, pe care ura sa se bazeze decizia ..NUP !
Asa se face ?:stunned:
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 17:21, 21 Iunie 2010
hornea alina a scris:

Probabil ca s-au consultat amandoi si procurorul a lasat sa-i scape cam ce solutie urmeaza sa dea in acest dosar.
av.M.Hornea


Aşa cum am spus anterior, şi nu întâmplător, activitatea organului de urmărire penală- poliţistului, este coordonată şi supravegheată de procuror.
Nu cred că este vorba de o scăpare a procurorului, ci pur şi simplu i-a spus poliţistului care este propunerea sa pentru speţa respectivă, în funcţie de probatoriul administrat în cauză.

Bineînţeles că poliţistul, dacă vede altfel lucrurile, poate propune începerea urmăririi penale ( din căte am înţeles nu a fost începută urmărirea penală) şi se poate alege cu o schimbare de soluţie, pentru care o să explice procurorul...când o fi întrebat.;)
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
florisiris, utilizator
Aveti posibilitatea de a formula cereri organului de cercetare penala, pentru administrarea probelor pe care le doriti, daca nu ati primit rezolutia.
Daca nu sunteti multumit de rezolutia procurorului in termen de 20 zile de la comunicare puteti face plangere la organul ierarhic superior . Dupa aceea, in temeiul art. 278 ind 1. cpp, va puteti adresa instantei care poate infirma rezolutia procurorului.
..cunosc aceste lucruri .
Vorbeam doar de procedura !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)
Plangere pnala nelush2103 nelush2103 In cazul unui NUP, in urma unei Plangeri Penale, daca se descopera dovezi suplimentare pentru inceperea cercetarii penale, se poate redeschide acelasi dosar ... (vezi toată discuția)