avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noua lege 2 ani 85%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noua lege 2 ani 85%

Buna ziua,
Daca sotia a nascut in martie iar eu ca tata imi iau concediu de crestere copil de pe 6 iunie (5 iunie fiind incheierea concediului post natal) ma incadrez in noua lege 2 ani cu 85%?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 12 Aprilie 2016
Noile modificari nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial si se doreste sa intre in vigoare - asa cum este mentionat in Lege - de la 01.07.2016.
Thanks! si daca ar fi sa aman luarea concediului pentru 02.07.2016 ar merge ?
1. Concediul crestere copil (CCC) se acorda numai la cerere asa ca il puteti solicita oricand.

2. Dar Legea de modificare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor precizeaza ca prevederile ei se aplica si celor aflati in CCC la data intrarii ei in vigoare.
In acest caz, nu ar fi nicio problema.
Super tare !!! Multumesc, o sa urmaresc in cazul asta monitorul oficial :) Eu deja am completat cererea si am dat-o la HR cu suspendarea din iunie si pe 1 an. Banuiesc ca mai pot sa le cer sa o schimbe daca e?
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
florian_m21, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - legea noua bascu bascu Buna ziua Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns la urmatoarea situatie: Copilul meu s-a nascut in 10 aprilie si eu ca tata vreau sa intru in concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.indemnizatia pentru cresterea copilului se v-a marii.eu sunt in somaj si voi intra in indemnizatie din august.multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru mame, fara plafon elna80 elna80 Oare aceasta noua modificare se va aplica in cazul copiilor nascuti dupa 1 iulie sau pentru dosarele depuse dupa 1 iulie? (vezi toată discuția)