avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recalculare impozit primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recalculare impozit primarie

In anul 2016 m-am prezentat la biroul impozite si taxe locale cu un act notarial din care reiese ca am o anumita suprafa desfasurata a cladirii. In urma depunerii acestui document mi-a fost emisa decizie de impunere, instiintare de plata si o nota de recalculare a impozitului pe ultimii 5 ani, datorita faptului ca in evidentele lor figuram cu o suprafata desfasurata a cladirii mai mica decat cea din actul cu care m-am prezentat in 2016. Eu am depus actele locuintei aproximativ acum 16 ani, cu schite, cu tot. Nu vad de ce ar trebui sa achit diferenta la impozit pe 5 ani, plus accesorii (majorari). Raspunsul celor de la impozite a fost ca se face recalcularea impozitelor pana la limita prescriptiei 2011-2016 conform Legii 227/2015, insa, nu inteleg de ce trebuie sa achit chiar si accesoriile pentru ca cineva nu si-a facut treaba acum 17 ani cand am depus actele. Exista vreun act normativ prin care pot fi scutit de plata acestor diferente? Sau macar a majorariilor (accesoriilor)? Multumesc.

Alte discuții în legătură

actualizare declaratie pentru calcularea impozitului riltia riltia In urma decesului mamei, ne-am prezentat la notar pentru efectuarea actelor succesorale. Parintii au cumparat impreuna, dupa casatorie, o casa cu teren in anul ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Recalculare impozit cladire ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am o intrebare legata de recalcularea impozitului pe cladiri/teren. in 2011 am cerut un certificat fiscal de la DGITL, fiindu-mi necesar pentru ... (vezi toată discuția)