avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recalculare impozit primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recalculare impozit primarie

In anul 2016 m-am prezentat la biroul impozite si taxe locale cu un act notarial din care reiese ca am o anumita suprafa desfasurata a cladirii. In urma depunerii acestui document mi-a fost emisa decizie de impunere, instiintare de plata si o nota de recalculare a impozitului pe ultimii 5 ani, datorita faptului ca in evidentele lor figuram cu o suprafata desfasurata a cladirii mai mica decat cea din actul cu care m-am prezentat in 2016. Eu am depus actele locuintei aproximativ acum 16 ani, cu schite, cu tot. Nu vad de ce ar trebui sa achit diferenta la impozit pe 5 ani, plus accesorii (majorari). Raspunsul celor de la impozite a fost ca se face recalcularea impozitelor pana la limita prescriptiei 2011-2016 conform Legii 227/2015, insa, nu inteleg de ce trebuie sa achit chiar si accesoriile pentru ca cineva nu si-a facut treaba acum 17 ani cand am depus actele. Exista vreun act normativ prin care pot fi scutit de plata acestor diferente? Sau macar a majorariilor (accesoriilor)? Multumesc.

Alte discuții în legătură

actualizare declaratie pentru calcularea impozitului riltia riltia In urma decesului mamei, ne-am prezentat la notar pentru efectuarea actelor succesorale. Parintii au cumparat impreuna, dupa casatorie, o casa cu teren in anul ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Recalculare impozit cladire ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am o intrebare legata de recalcularea impozitului pe cladiri/teren. in 2011 am cerut un certificat fiscal de la DGITL, fiindu-mi necesar pentru ... (vezi toată discuția)