avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin problema

am un vecin care nu are gard la gradina iar vacile se mai duc la el fiind liber ,iar el striga si ma face in tot felul. ce sa fac
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:34, 15 Aprilie 2016
Buna seara,
Sa nu mai lasati vacile in gradina omului.
Daca vacile lui intra in gradina dumneavoastra va convine?
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Daca vacile lui intra in gradina dumneavoastra va convine?

Domnule avocat, se intelege clar ca userul are vaca, nu gradina. Daca avea gradina nu i-ar fi convenit, dar daca n-are! Este clar ca ii convine ca vaca dansei sa manace din gradina vecinului (cred ca si daca avea capra era aceeasi situatie).
sa fiu in locul vecinului as retine vaca pina stapana va plati daunele ( daca este cu lapte si mai bine as mulgeo)
am si vaca si gradina si gard la gradina.Asa mi se pare normal sa fie la tara.Si la oras au curtile si gradinile gard , doar vecinul nu este stapan sa-si faca, este in stare doar de scandal.
Am inteles dna simona :worthy: , revenind la topic, pentru ca vecinul striga si va face in tot felul, nu aveti ce sa-i faceti sau unde sa-l reclamati caci nu (mai) exista lege pentru asa ceva. Pentru relatiile de buna vecinatate insa, pentru gard si altele, exista lege, codul civil si cine este interesat (dvs. sau vecinul) o poate invoca. Deci raspunsul pentru ca vecinul "va face in tot felul", este ca nu aveti ce-i face.

Alte discuții în legătură

Delimitare proprietate utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Am o casa mica la tara cu gradina mare spre padure, gradina fiind inconjurata de boschete si copaci, marea parte a gardului vechi fiind cazut. Nu ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot avea liniste in curtea propie! Dany32 Dany32 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri si indrumari deoarece de ceva timp nu mai am liniste in gospodaria propie! Sa va explic:eu traiesc la tara ... (vezi toată discuția)