Sunt angajata (din 1 Iunie 2008) la o firma cu contract de munca pe perioada determinata, pana pe 1 Septembrie 2009, cu o prelungire. Am auzit ca angajatorul nu mai vrea prelungirea si nici incheierea pe perioada nedeterminata. Cand si cum imi poate comunica desfacerea contractului. Nu am avut sanctiuni disciplinare. Beneficiez de preaviz?
Art. 56. [cazurile încetării de drept a contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă încetează de drept:
.......
j) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;
Preavizul se acorda in urmatoarele cazuri:
1. concediere - preaviz acordat salariatului si este de 20 zile;
2. demisie - preavizul in acest caz este acordat angajatorului si este de 15 zile calendaristice.
Deci nu beneficiati de preaviz.
Nu se acorda preaviz, conrtactul pe perioada detreminata inceteaza de drept la data expirarii daca nu intervine anterior o prelungire sau definitivare a acestuia,
Incetare are in loc in temeiul art 56 lit j din codul muncii.
Daca ati avut norma intreaga, aveti un stagiu la somaj suficient pentru a depune dosar e somaj.
Pentru dosarul de somaj veti avea nevoie de la angajator de o adevrinta tip pentru somaj si de cartea de munca.
Notificare
Mihai1182
Buna ziua,
Am avut un contract de munca pe perioada determinata(90 de zile).In 29.06.2010 mi-a expirat contractul.In 28.06.2010 am fost contactat telefonic ... (vezi toată discuția)