Am o prietena care are domiciliul in Italia, iar luna viitoare vrea sa vina in tara sa faca succesiune in urma parintilor decedati. A luat legatura cu un avocat, care i-a spus ca are nevoie de CNP a-l tatalui decedat incainte de a aparea CNP. Intrebare: ce pot face eu pt. a afla asta? unde trebuie sa ma informez? de ce acte am nevoie?
avocatul pe care l-ati contactat si eventual angajat, trebuie sa va dea toate aceste detalii .
dar cum adica tatal prietenei a decedat inainte de a aparea CNP-ul?? cred ca sunteti in eroare putin sau prietena dvs nu a inteles exact ce i-a spus avocatul respectiv.
pt succesiune este nevoie sa se prezinte la notariat, certificatul de deces al defunctului , actele de proprietate pentru bunurile ce intra in masa succesorala, buletinul mostenitorilor , dovada acceptarii mostenirii .
Multumesc frumos pentru raspuns. Tatal prietenei mele a decedat in anul 1994 parca, iar atunci in buletinele de identitate nu exista CNP. E gresit ce spun? Dar m-am informat la evidenta populatiei din localitate si mi-a zis de ce acte am nevoie, urmand ca in 2-3 zile sa primesc un raspuns de la ei. Oricum, va multumesc inca odata!!!