avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apa, apa de ploaie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apa, apa de ploaie

1. De ce furnizorii de apa sunt societati comerciale S.A ?
Pun aceasta intrebare din urmatoarele motive:
- apa o primim de la Bunul D-zeu, nimeni nu a inventat acest produs;
- exista monopol absolut, nu exista concurenta;
- furnizorii de apa fixeaza si maresc preturile cind si cum vor;
- am avut si am foarte multe nemultumiri la adresa furnizorului de apa; am facut sesizari peste tot, pina la forul lor superior;
- raspunsurile au fost de genul: este societate privata, nu ne putem amesteca pe treburile lor, suntem cu totul de acord cu hotaririle lor;
- cu alte cuvinte, sunt mai ceva decit D-zeu !
- sa nu mai vorbim de salariille lor ASTRONOMICE, obosesc daca incerc sa le pronunt;
2. Ce facem cu apa de ploaie ?
- este corect sa comercializeze un produs dat in exclusivitate de D-zeu pentru hrana planetei ?
- cum se folosesc acesti bani ?
- la cea mai mica ploicica, mergi cu barca prin oras;
- evident, si pretul apei de ploaie creste la fel de des ca al apei potabile;
- ne vinde apa de ploaie si cu TVA 20%;
- ne vinde apa de ploaie si atunci cind nu ploua deloc;
- toata tara plateste apa de ploaie ?
Are cineva raspunsuri ? Nu cred ca sunt singura care imi pun asemenea intrebari. Mie mi se pare absolut aberant.
Va adresez multumiri din suflet tuturor celor care ma puteti ajuta sa inteleg.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:08, 14 Aprilie 2016
1-Dv puneti problema in mod diferit fata de regia din subordinea primariei
Apa de ploaie chiar daca vine de la bunul Dumnezeu este colectata si deversata in magistrala de preluare ape reziduale locala ce apartine regiei din subordinea primariei
2-
ne vinde apa de ploaie si cu TVA 20%;

Dv cumparati apa de ploaie?
3-Apele pluviale (meteorice) si de suprafata din intravilanul localitatilor se evacueaza prin reteaua publica de canalizare.-indiferent de statutul regiei de furnizare apa
Cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare se determina conform prevederilor SR 1846-2:2006, prin inmultirea cantitatii specifice de apa meteorica, comunicata de A.N.M. pentru luna anterioara emiterii facturii, cu suprafetele totale ale incintelor construite si neconstruite, declarate de fiecare utilizator,
conform formulei :
Qm = (SC x C1 + SN x C2) x K, unde:
SC = suprafata totală construită;
SN = suprafaţa totală neconstruită;
C1 = 0,90 (media coeficienţilor de scurgere pentru suprafeţe construite);
C2 = 0,12 (media coeficienţilor de scurgere pentru suprafeţe neconstruite);
K = cantitatea specifică de apă pluvială comunicată de Autoritatea Naţională de Meteorologie pentru luna anterioară emiterii facturii (mc/mp).

Legislatia si normele tehnice aplicabile serviciului de alimentare cu apa si de canalizare sunt:
1-Legea nr.241/22.06.2006 Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
2-Ordinul ANRSCnr. 88/20.03. 2007 Regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
3-Ordinul ANRSCnr. 90/20.03. 2007 Contractul-cadru de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
4-SR 1846/2 – 2006 Determinarea debitelor de apa meteorica evacuata prin canalizare
Multumiri pentru raspuns si lamuriri. Oricum, este o gaselnita de imbogatire a furnizorilor de apa. N-ar fi mai bine sa nu ne mai dea D-zeu nici apa potabila, nici apa de ploaie ? Atunci ce ar mai face acesti grasi care cistiga salarii absolut nesimtite fara sa-si puna creierasul la treaba. Totul le vine din cer. Omenirea a trait cu aceste daruri de la D-zeu si nu i-a mai taxat nimeni, acum, in vremurile moderne nu mai stiu cum sa inventeze fel de fel de metode pentru a stoarce populatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti perfecta dreptate,dar...in Romania care este tara tuturor posibilitatilor si gaselnitelo...
Dar sa stiti,ca exista in tara multe asociatii de proprietari ai caror proprietari au manifestat aceiasi atitudine ca si dv,care nu s-au lasat intimidati si au actionat in instanta primaria si in final au obtinut hotarare judecatoresca definitiva favorabila,prin care
Pentru toti utilizatorii persoane fizice si juridice ,nu se factureaza cantitatile de apa meteorica preluate in retelele publice de canalizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apa meteorică sau apa de ploaie baciu_fanica2000 baciu_fanica2000 Ce pot sa fac deoarece compania de distribuție a apei îmi facturează apa meteo. Menționez că nu locuiește nimeni la aceasta adresa deci nu am consum de ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica - facturare abuziva zinca iulian zinca iulian Facturarea apei meteorice - cum o putem desfiinta ? (vezi toată discuția)
Clauze abuzive la apa nova. intrebare- ce se poate face daca ... iriholo iriholo Clauze abuzive la Apa Nova. Intrebare- ce se poate face daca Apa Nova se prevaleaza de un HCG al Mun Bucuresti pentru a factura abuziv apa pluviala la o ... (vezi toată discuția)