avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actionare in instanta pentru insulte aduse pe grupuri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actionare in instanta pentru insulte aduse pe grupuri existente pe Facebook

Exista un grup pe Facebook in care mi se aduc indirect insulte si calomnieri.:O Cum ca as fi angajat pe un anumit post deoarece sunt favorizat de anumite persoane, sau ca sunt favorizat de anumite persoane. Postarile sunt vizibile de mai multe persoane si nu mai stiu ce sa fac ca sa opresc accea persoana. Nu este vorba de jigniri facute la nivelul mintii unui copil, ce sunt jigniri si calomnieri cat se poate de serioase.
Astept un raspuns. Va multumesc|!:O:O
Deja instantele au stabilit ca facebook ul reprezinta un spatiu public. E de analizat in ce masura sunt serioase afirmatiile facute, sunt demne de crezare si va afecteaza bunul renume. Exista prevederi legale in sensul protejarii drepturilor nepatrimoniale aferente persoanei si demnitatii umane.
Da, spatiul Facebook este spatiul public, puteti da in judecata persoanele in cauza. Acuma sigur ca ramane la latitudinea instantei sa judece daca chiar vi s-a incalcat demnitatea personala sau daca sunt aspecte ce tin de interesul public. Depinde de postari, depinde de persoana dvs. Ideea este ca se considera calomnii si jignirile adresate in spatiul public al Facebook. Eu chiar am castigat un proces in baza unor insinuari nereale de pe mesageria privata a Facebook, deci nici macar postate pe public, asa ca... bafta!
Rămâne de văzut în ce măsură va aprecia instanta ca fiind jignire o asemenea afirmație.
Este o afirmație fără gravitate ridicata.
Mai toată lumea e favorizata mai mult sau mai puțin.
Aceasta afirmație simpla am îndoieli ca va produce consecințe juridice după cum vreți.
Ca sunteti angajat sau favprizat nu e musai insulta, dar p[oate fi in functie de context. Eu nu o inteleg, fara context, asa incat ne e dificil sa vedem daca poate fi incadrata la drept penale.
Daca vi se duc prejudicii, nu ne-ati spus care sunt acestea, ce ati pierdut sau ce puteti pierde
si cat de afectata e stima de sine.

Din ce inteleg, pana acum sunteti doar suparat. E nevoie de mai mult pentru un proces, insa inca odata, depinde cat de suparat...
puteti bloca persoana respectiva, sa raportati administratorului , sau sa va stergeti cintul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii și defăimare pe rețelele de socializare. unde mă pot adresa ca să fie luate măsuri împotriva autorului? S.Georgeta S.Georgeta Buna ziua De mai bine de o luna ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta pentru mine. Sunt persoana jurídica si un anumit domn pe care nu il cunosc ... (vezi toată discuția)
A insultat pe facebook intreaga sectie de politie! ContSters277534 ContSters277534 Am o cunostinta care e de un tupeu maxim, foarte suparata ca a fost amendata de politie (pe drept, nu aiurea), s-a apucat sa-i faca pe politisti, pe Facebook, ... (vezi toată discuția)
Am postat pe site-ul primăriei link la o comună pe care am dat-o exemplu și am fost jignită și umilită de administratorul paginii. ce pot face, unde mă pot adresa? angelica82 angelica82 Buna ziua, Acum 2 zile am postat pe un site public al comunei unde locuiesc , un link cu o alta comuna frumos dezvoltat a link care as fi vrut sa fie luat ca ... (vezi toată discuția)