avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cine trebuie sa beneficieze de Serviciile private ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cine trebuie sa beneficieze de Serviciile private pentru situatii de urgenta

Buna ziua va rog sa ma ajutati sa gasesc baza legala care obliga o societate comerciala sa contracteze serviciile private pentru situatii de urgenta.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:33, 15 Aprilie 2016
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 10. - (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să ia măsurile necesare pentru acordarea primului-ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor, adaptate naturii activităţilor şi mărimii întreprinderii şi/ sau unităţii, ţinând seama de alte persoane prezente;
b) să stabilească legăturile necesare cu serviciile specializate, îndeosebi în ceea ce priveşte primul-ajutor, serviciul medical de urgenţă, salvare şi pompieri.
Legea psi nr.307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 19. - Administratorul sau conducãtorul instituþiei, dupã caz, are urmãtoarele obligaþii principale:
i) sa asigure constituirea, conform art. 12 alin. (2), cu avizul inspectoratului, a serviciului de urgenta privat, precum si functionarea acestuia conform reglementarilor în vigoare ori sã încheie contract cu un alt serviciu de urgenta voluntar sau privat, capabil sa intervina operativ si eficace pentru stingerea incendiilor;
m) sa asigure pregatirea si antrenarea serviciului de urgenta privat pentru interventie;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o firma de transport pentru transport angajati in caz de situatii urgenta ... apetra apetra Exista o prevedere legala unde se mentioneaza ca un angajator trebuie sa aiba contact cu o firma de transport sa asigure transportul angajatilor in caz de ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal pentru evacuare in caz de incendiu liz5 liz5 Buna ziua, Care este legea care reglementeaza obligatiile persoanelor juridice detinatoare de imobile - ex. fabrici - pentru securitatea muncii - evacuari ... (vezi toată discuția)
Cadrul medical MatiesiAlin MatiesiAlin Lucrez intr-o institutie ( fabrica) si as vrea sa stiu daca este nevoie de cadru medical angajat sa fie in permanenta la locul de munca ? Sau sunt de ajuns ... (vezi toată discuția)