avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibilitatea de a alege aceeasi specialitate la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibilitatea de a alege aceeasi specialitate la rezidentiat?

Buna ziua !

In cele ce urmeaza va voi descrie niste situatii foarte posibile, asupra carora va cer ajutorul:
1. Medic rezident in specialitatea X, pe loc, face 4 ani in aceasta specialitate (durata specialitatii find de 4 ani), la final isi da examenul de specialitate si apoi da rezidentiatul inca o data si isi alege tot aceeasi specialitate X, ca rezident pe loc.
a) Are voie sa faca acest lucru ?
b) Dar daca si-ar alege tot aceeasi specialitate X, la rezidentiat, dar pe post, are voie ?
c) Isi alege tot aceeasi specialitate X, la rezidentiat, pe post, si apoi vrea sa-si echivaleze toti cei 4 ani facuti deja in specialitatea respectiva ca sa poata lucra direct ca medic specialist pe postul ales. Are voie ?

2. Medic rezident in specialitatea X, face 4 ani in aceasta specialitate dar nu mai da examenul de specialitate ci da rezidentiatul din nou, iar la rezidentiat isi alege:
a) Aceeasi specialitate X, pe loc. Are voie ?
b) Aceeasi specialitate X, pe post. Are voie ?
c) Aceeasi specialitate X, pe post, si apoi vrea sa-si echivaleze cei 4 ani deja facuti pentru ca apoi sa-si dea examenul de specialitate si sa lucreze ca medic specialist in specialitatea X, pe postul ales la rezidentiat. Are voie ?

3. Medic rezident in specialitatea X, pe loc, face rezidentiatul de 4 ani iar la final nu mai da examenul de specialitate ci se inscrie la rezidentiat si da rezidentiatul din nou. Se zice (personal nu stiu nimic sigur, poate imi clarificati si acest aspect, va rog) ca daca nu iti dai examenul de specialitate in termen de 5 ani de la terminarea celor 4 ani cat dureaza specialitatea respectiva, nu ti se mai recunoaste rezidentiatul sau ceva de genul. De asta va rog sa-mi si clarificati acest lucru.
Dupa cum ziceam, medic rezident pe specialitatea X (care dureaza 4 ani), pe loc, face 4 ani in aceasta specialitate dar nu mai da examenul de specialitate ci da din nou rezidentiatul si isi alege specialitatea Y (care dureaza 4 ani), tot pe loc. Face specialitatea Y, pe loc, timp de 4 ani, dupa care iarasi nu mai da examenul de specialitate ci se inscrie din nou la rezidentiat si isi alege sa faca rezidentiatul pe loc in specialitatea Z, care dureaza tot 4 ani.
Conform zvonurilor (ca nu le pot spune altfel) daca nu iti dai specialitatea in termen de 5 ani, nu ti se mai recunoaste rezidentiatul, sau asa ceva. Prin urmare, tot jongland cu aceste 3 specializari, de fiecare data la inceputul celei de-a treia specializari, expira termenul de 5 ani in care ai fi putut sa-ti dai rezidentiatul pentru prima specializare. Prin urmare, daca expira, ai putea sa o faci inca o data, dupa care iei alta si tot asa. Traseul fiind ceva de genul: X-Y-Z-X-Y-Z-X-Y-Z-X-Y-Z-X-Y-Z si tot asa, jongland numai cu cele 3 specializari.

S-ar putea asa ceva sau nu ?

Multumesc mult !
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
XmasterX, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jilava , utilizator 14:27, 7 Octombrie 2020
Cred ca ar fi mai bine daca intrebati la Ministerul Educatiei/Ministerul Sanatatii pentru o astfel de situatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
salut! cativa ani mai tarziu am aceeasi intrebare. ai reusit sa gasesti un raspuns? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de practicarea ilegalã a unei profesii ( art 281 cp) ContSters289825 ContSters289825 sunt medic specialist intr-o specialitate chirurgicala de 10 ani. am intrat in a 2-a specialitate tot chirurgicala, asimilata (adica s-au recunoscut stagiile ... (vezi toată discuția)
Libera practica ContSters307991 ContSters307991 Buna ziua, va scriu pe acest forum in speranta ca ma veti ajuta in problemele cu care ma confrunt. Prima ar fi daca am terminat rezidentiatul si nu am promovat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la rezidentiat druracsorbairam@yahoo.com druracsorbairam@yahoo.com sunt medic rezident pe medicina de urgenta in 2008 am ales rezidentiat pe post pe medicina de urgenta cu postul la petrosani in 2010 am ales tot in urma ... (vezi toată discuția)