Am inteles ca s-ar fi schimbat codul fiscal privind impozitul anual pentru bunurile insusite in 2016. Mai exact referitor la cazul meu: daca am o masina cumparata de mine in 2016 din afara tarii am inteles ca nu mai sunt nevoit sa-i achit impozitul la revanzare. Se poate scoate fiscalul fara a se mai achita impozitul. Este adevarat?
Potrivit prevederilor art. 471 din Codul fiscal (2) În cazul dobândirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data dobândirii și datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării mijlocului de transport.
Deci impozitul pentru autoturismul cumparat in anul 2016 din strainatate o sa il datorati doar cu 1 ianuarie a anului urmator inmatricularii in Romania, iar daca il instrainati in acest interval de timp certificatul de atestare fiscala se obtine fara a fi nevoit sa achitati impozitul.