Buna ziua, lucrez intr-o firma multinationala unde nu se face concurs pentru ocuparea noilor pozitii care se deschid. Superiorul direct promoveaza oamenii pe care ii doreste, fara a face cunoscute criteriile de selectie, si fara a deschide pozitia pentru toti angajatii eligibili. Este normal? Nu este aceasta o incalcare a dreptului la egalitate de sansa?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca poate m-am exprimat gresit. Este vorba de promovarea dintr-un post basic la un post de sef de echipa.
Ca sa fiu mai explicit: eu si cu inca 4 colegi facem parte dintr-o echipa. Seful nostru de echipa a fost promovat mai sus, si postul lui este acum liber. Patronul ii intervieveaza pe colegii mei pentru a alege un nou sef de echipa, dar nu si pe mine, desi sunt mai mult decat eligibil (vechime, experienta, randament, comportament, etc.). Nu este aceasta o incalcare a egalitatii de sanse?
Nici macar n-au fost facute cunoscute cerintele si criteriile de selectie pentru postul respectiv: e normal sa fie asa?
Multumesc frumos si scuze pentru intarzierea raspunsului meu.
Din aceasta discutie am mai tras o concluzie: daca pentru postul respectiv patronul angaja un nou angajat, noi ceilalti din echipa nu am fi putut sa facem nimic, corect? Adica, procedura ar fi fost complet legala, gresesc?