avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovari fara concurs: e corect?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovari fara concurs: e corect?

Buna ziua, lucrez intr-o firma multinationala unde nu se face concurs pentru ocuparea noilor pozitii care se deschid. Superiorul direct promoveaza oamenii pe care ii doreste, fara a face cunoscute criteriile de selectie, si fara a deschide pozitia pentru toti angajatii eligibili. Este normal? Nu este aceasta o incalcare a dreptului la egalitate de sansa?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2016
avocadonet, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocadonet , utilizator 18:06, 8 Mai 2016
In sectorul privat, ocuparea posturilor nu este obligatorie sa se faca prin examen/concurs.

Fiecare angajator din acest sector poate decide modalitatea de angajare a noilor salariati.
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca poate m-am exprimat gresit. Este vorba de promovarea dintr-un post basic la un post de sef de echipa.
Ca sa fiu mai explicit: eu si cu inca 4 colegi facem parte dintr-o echipa. Seful nostru de echipa a fost promovat mai sus, si postul lui este acum liber. Patronul ii intervieveaza pe colegii mei pentru a alege un nou sef de echipa, dar nu si pe mine, desi sunt mai mult decat eligibil (vechime, experienta, randament, comportament, etc.). Nu este aceasta o incalcare a egalitatii de sanse?
Nici macar n-au fost facute cunoscute cerintele si criteriile de selectie pentru postul respectiv: e normal sa fie asa?
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2016
avocadonet, utilizator
Intr-adevar, in situatia descrisa de dvs., este o incalcare a principiului egalitatii de sanse.

In acest caz, puteti adresa o sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in termen de 1 an de la data savarsirii faptei.
Multumesc frumos si scuze pentru intarzierea raspunsului meu.

Din aceasta discutie am mai tras o concluzie: daca pentru postul respectiv patronul angaja un nou angajat, noi ceilalti din echipa nu am fi putut sa facem nimic, corect? Adica, procedura ar fi fost complet legala, gresesc?
Nu gresiti cu nimic .

Alte discuții în legătură

Anulare concurs şef de centru Mrs2018 Mrs2018 Bună ziua, aş dori să-mi ofere cineva informaţii pentru anularea unui concurs organizat pentru personal contractual de şef de centru. Am făcut ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca...exista vreo solutie? Sleipnir23 Sleipnir23 Buna ziua, Lucrez de 5 ani la o companie de asigurari. Acum 3 luni postul pe care il ocupam s-a desfintat din cauza unei reorganizari si din 12 persoane ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarului public, un drept sau o posibilitate? consilierprimarie consilierprimarie Este un drept promovarea functionarilor public sau doar o posibilitate Art. 63 din Legea 188/1999 nu exceleaza prin rigoare. Nu intamplator Guvernul nu prea ... (vezi toată discuția)