avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... plata taxa 3% deseuri metalice
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

plata taxa 3% deseuri metalice

Buna ziau,
Referitor taxa pentru deseuri ambalaje metalice.
In momentul cand se predau deseuri de ambalaje metalice spre valorificare/reciclare pentru indeplinirea obiectivului annual se mai achita taxa de 3% pentru deseuri metalice feroase/neferoase?
Pentru hartie-carton, de asemenea in vederea indeplinirii obiectivului anual se plateste cu stopaj la sursa vreo suma?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 14:33, 18 Aprilie 2016
La vanzarea deseurilor metalice (aici fiind incluse si ambalajele metalice) se percepe o taxa de 3% din valoarea acestora care se retine prin stopaj la sursa. Hartia si cartonul, neintrand in categoria deseurilor metalice nu sunt purtatoare de taxa de 3% si nici alte taxe de mediu nu se aplica.
In schimb, pentru a fi luate in considerare cantitatile de ambalaje predate pentru valorificare in scopul indeplinirii obiectivelor, pe langa tranzactia de vanzare cumpare a deseurilor mai trebuie sa existe si o tranzactie de prestari servicii de valorificare in care dvs trebuie sa platiti pretul acestor servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Deseuri danavls danavls suntem o firma de colectare a deseurilor metalice feroase si neferoase, monentan suntem in curs de revizuire a Autorizatiei de mediu pt. colectare deseuri ... (vezi toată discuția)
Tva cu taxare inversa Remus47 Remus47 Va rog sa-mi specificati care sunt actele normative care reglementeaza taxarea inversa la vanzarea deseurilor din polipropilena ( saci de rafie big bag). Alta ... (vezi toată discuția)