avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva?, si sa-mi spuna daca este legal retinerea totala a salariului de pe card virat la banca in cazul unor propriri?
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 14:26, 18 Aprilie 2016
Nu este legal. Se poate reține maxim 1/3 pentru o urmărire silită, sau 1/2 pentru mai mullte.
Buna ziua. Daca merg la banca, cu ce argumente pot sa ma apelez catre banca?
La ce lege si articol fac referire, sa mi se pune la dispozitie diferetnta din salariul poprit?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
gaborj71, utilizator
Buna ziua.Si eu sunt in aceeasi situatie ca si dv.Mi se retine la angajator 1/2 din salariu.La inceput am patit acelasi lucru.
Trebuie sa vorbiti cui executorul sa trimita la banca o adresa prin care sa comunice ca banii va sunt retinuti si virati de catre angajator.
Apoi in fiecare luna, in ziua de salariu mergeti la banca unde aveti cardul de salariu si solicitati deblocarea contului de salariu pentru a va putea ridica salariul ramas.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire salar danuta2002 danuta2002 Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)
Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)