avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament nefolosit la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament nefolosit la succesiune

Bună ziua

Naşa mea a avut un testament notarial facut de sot in favoarea ei (anul 1994).
La succesiunea făcută după moartea sotului (unde au fost 2 urmasi), naşa nu a folosit testamentul, astfel incat cota ce ia revint a fost mai mica (anul 1996).
Nasa m-a numit prin testament legatar universal (anul 2013).
A decedat anul trecut.

Eu, acum, mai pot folosi testamentul de care nasa nu s-a folosit?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:14, 18 Aprilie 2016
Nu puteti face nimic.

Nu puteti mosteni decat drepturile care se aflau in patrimoniul defunctei si daca nu a uzat de testament nu puteti uza dvs. deoarece nu aveti dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament-masa succesorala-cote succesori octaviantavi octaviantavi Buna ziua, Care sunt cotele,in procente,care revin succesorilor in urmatoarea situatie : - Masa succesorala:600 mp teren pe care se afla o casa de locuit(3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Testament so2ro so2ro Buna ziua, O familie are 3 copii. Tatal e decedat, ramane doar mama cu cei 3 copii. Nu se face succesiunea dupa moartea tatalui. Mama lasa prin testament ... (vezi toată discuția)