avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare

Buna ziua, ma numesc Marian si dupa inchiderea combinatului de apa grea din Dr. Tr. Severin am fost in somaj aproximativ doua luni dupa care m-am angajat in localitatea Corabia, judetul Olt si ca urmare mi-am schimbat domiciliul, am mers la AJOFM Mehedinti pentru a solicita prima de instalare, dupa ce mi-au cerut un vraf de acte, pe care spre surprinderea lor am reusit sa le duc si dupa ce mi-sa intocmit un dosar pentru aceasta prima, am primit un raspuns naucitor ca nu pot beneficia pentru ca nu ma incadrez. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a-mi pute lua banii la care am dreptul conform legi 76/2006 art. 75?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 23 Aprilie 2016
Care este motivul pentru care vi s-a respins dosarul ?
Mi-sa raspuns oficial ca nu am respectat prevederile articolului 75 alin.5 din legea 76/2002.
Va referiti laacest articol din legea mentionata:

art.75^1
..
(5) Persoanele care beneficiază de prime de mobilitate au dreptul la menţinerea acestora şi în cazul în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleaşi condiţii, respectiv pentru o perioadă mai mare de 12 luni, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de km de localitatea în care îşi au domiciliul sau, după caz, în aceeaşi localitate în care a fost şi primul angajator la care persoana s-a încadrat în muncă şi, ca urmare, şi-a schimbat domiciliul în acea localitate.

Daca da, detaliati mai mult problema dvs.
Eu nu ma refer la art.75*1 cu privire la mentinerea primei ci la 75 cel care se refera la acordarea primei pentru ca eu nu am primit aceasta prima si nici nu am schimbat dinou angajatorul in ultimile 12 luni de cinda am depus cererea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Marin_Ivan, utilizator
Art.75 din Legea 76/2002 nu are 5 alineate .... In acest caz, nu avem de unde sa stim care este problema reala a dvs, atat timp cat sugerati ca este vorba despre un text de lege care nu exista.

In prezent, art.75 are urmatorul continut :
art.75
Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare balintanne balintanne Buna ziua!Referitor la prima de instalare,aceasta se acorda doar in cazul in care am beneficiat de indemnizatia de somaj?Eu nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Somer indemnizat 2014 Annc Annc Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la facilitatile pe care le au absolventii 2014 care se incadreaza in munca pe perioada primirii indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare iodirodica iodirodica Fiul meu a fost angajat la o fundatie.Are dreptul la prima de instalare? Nu a mai beneficiat pana acum de asa ceva. (vezi toată discuția)