avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobândire permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobândire permis auto

Bună, nu de mult timp mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 7 luni, nu în România, ci aici în Germania unde locuiesc şi lucrez de doi ani de zile. Treaba e că în instanţă mi s-a spus că dacă vreau să păstrez acel permis după expirarea termenului trebuie să fac aici la ei MPU (Medizinisch-Psychologische Untersuchung) - testul psihologic, nu îmi mie teamă că nu voi trece testul ci doar de faptul că ajunge undeva la 1000€-1500€ ceea ce e prea scump plus că am şi şapte puncte pe el. Mi-au mai dat însă o variantă, îmi pot anula acel permis şi trebuie să fac altul nou, nu contează dacă în Germania sau în România...

E şi normal să vreau altul nou care mă va costa în România maxim 500€ şi scap şi de puncte.

Ei, întrebarea mea este următoarea: Pot da examenul pentru noul permis în timpul suspendării (7 luni), spre exemplu în Iulie, iar prin Noiembrie când ar expira timpul pedepsii să îl primesc direct pe ăla nou ?

Sper că m-aţi înţeles ce vreau să spun. Mulţumesc, aştept sfaturi de la voi.:)
Cel mai recent răspuns: Albei , utilizator 16:50, 19 Aprilie 2016
Pt.ca permisul romanesc sa fie valabil aici- ar trebui sa poti face dovada ca ai locuit in Romania cel putin180 de zile in anul in care ti-ai obtinut permisul- este o lege data in 19.ian.2013 care prevede acest lucru- altfel risti sa te prinda si se va considera ca ai condus fara permis- si atunci lucrurile se complica rau de tot.
Puteti efectua scoala in Romania si apoi examenul, doar daca permisul german va fi anulat. Trebuie sa declarati pe cererea de examen, pe proprie raspundere, ca nu detineti alt permis, emis intr-o alta tara.
corectez: ian-2009
Permisul anulat e tot românesc şi mi s-a spus că îl vor trimite în România dar nu şi exact unde, la poliţie sau acasă, în fine cert e că va fi anulat. Întrebarea mea este dacă pot merge acuma în România să purced totul pentru unul nou, iar în Noiembrie să îl primesc direct pe cel nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a renunta la permisul de conducere? ContSters103316 ContSters103316 Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: cum procedez pentru a renunta la permisul de conducere auto? ce act trebuie sa-mi elibereze cei de la evidenta ... (vezi toată discuția)
Test mpu cat durează și cat costa? Daniel gabriel zaharia Daniel gabriel zaharia As vrea sa știu dacă cunoaște cineva acest test, în ce consta mai exact cat costa și cat durează? Problema testului e alcoolul. Va mulțumesc și astep ... (vezi toată discuția)