avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul imi solicita sa-mi semnez concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul imi solicita sa-mi semnez concediul de odihna

Buna,

Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata, in 3 septembrie mi-ar expira contractul de munca, si mai am 22 zile de concediu. Mi s-a cerut de angajator sa-mi semnez cerea de concediu de odihna (pe care mi-au trimis-o pe mail gata completata cu datele mele si per de concediu doar trebuie semnata)pe motiv ca s-a inchis una din locatii (nu punct de lucru) ,ideea e ca nu vor sa-mi mai platesca concediul de odihna dupa ce-mi expira contractul,ca sa faca economie. Este legal ceea ce se intampla? Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: julyaalexa , utilizator 23:18, 11 August 2009
Concediul de odihna este un drept al angajatului care nu poate fi supus nici unei renuntari sau negocieri.

Ca urmare, concediul de odihna trebuie efectuat pe parcursul derularii contractului individual de munca. Plata concediului de odihna aferent perioadei lucrate, la incetarea CIM, este o exceptie de la aceasta regula.
Daca cerera nu este doar de forma si veti si efectua concediul de odihna, nu este ilegal.
Regual de baza esta ca acesta trebuie efectuat.
Chiar daca va expira CIM in timp ce sunteti in CO, angajatorul trebuie sa va plateasca toate zilele la care aveti dreptul pe acest an, pana la data incetarii CIM.
Sa inteleg ca daca angajatorul imi cere sa-mi iau concediu de odihna , cerea trebuie facuta de mine sau trebuie sa-mi dea o decizie prin care imi solicita acest lucru?
1. Dvs. trebuie sa faceti cerere, daca doriti sa plecati in concediu. Daca nu doriti nu semnati cererea.
2. Daca tot nu aveti de lucru, s-a inchis punctul de lucru, nu vad de ce v-ati opune sa plecati in CO?
3. Discutati cu angajatorul si, de comun acord, faceti in asa fel incat sa fie bine pentru amandoi.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)