Am facut contestatia la decizia de pensionare in termenul prevazut.
Acum ar trebui sa inaintez actiunea judecatoreasca.
Avocatii imi spun ca exista un termen de 30 de zile de la scurgerea celor 45 de zile in care Casa de pensii ar trebui sa dea raspunsul la Contestatie, in care daca nu inaintez actiunea judecatoreasca, aceasta nu se mai poate face.
De la Casa de pensii mi se spune ca pot sa dau in judecata oricand doresc eu, si dupa 1 an si ca importanta era depunerea Contestatiei la Casa de pensii in termen.
Multumesc pentru raspuns.
Da, am fost in audienta la Casa de pensii si raspunsul a fost ca se rezolva. Problema este ca nu pot fi sigur si nu stiu cand. De aceea ma interesa de unde ar apare aceasta obligare a unei persoane sa deschida proces in maxim 30 de zile dupa trecerea celor 45 in care ar fi trebuit sa primeasca raspuns. Adica ce se intampla daca as deschide proces dupa 60 de zile de exemplu. Personal nu imi dau seama de ce ar trebui sa fiu blocat daca depasesc 30 zile, dar poate exista ceva scris.Multe multumiri
Oricand nu poate actiona in instanta .. exista un termen in care se poate introduce actiunea, depasirea lui inseamna respingerea cererii ca fiind prescrisa.