- am urmatoarea situatie - in de cursul timpului am avut nevoei de niste bani iar o persoana mi-a dat acei bani stabilind sa-i dau cand pot si usor usor crescad o dobanda.
- la un moment dat mi-a cerut sa pun garantie o casa , asa ca siguranta -a zis .
- eu i-am platit datoria si am cerut sa ridice garatie de pe casa . El solicita si alte sume de bani .
- toti bani pe care i-am luat si i-am dat inapoi , nu am facut acte cu el ci am mers pe incredere - a recunoscut ca i-am dat banii inapoi dar nu vrea sa schimbe garantia de pe casa .
Ce pot face in momentul acesta ? Cum imi recuperez casa ? Este cineva care tie foarte bine legile acestea si ma poate ajuta ?
Puteti sa ii faceti plangere penala pentru infractiunea de camata.
Va trebuie martori, inregistrari, cat mai multe probe pentru a va sustine plangerea.
Noul Cod Penal
CAPITOLUL IV
Infracţiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege
Art. 351
Camătă
Darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Camatarie
GustavAurelian
Ce pedeapsă pot primi dacă am dat bani cu dobânda unor cunoscuți și am fost dat de politie de cineva, dar nu s-au găsit cine știe ce dovezi la ... (vezi toată discuția)