avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie la primarie facuta de un membru al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie la primarie facuta de un membru al asociatiei de proprietari

Un locatar nemultumit,fara sa ceara lamuriri din partea conducerii asociatiei, se adreseaza direct compartimentului din primarie,care solicita documente contabile pe ultimele trei luni penru verificare.Mentionez ca nu ne deranjaza cererea reprezentantilor primariei,dar modul in care a procedat respectivul locatar nu mi se pare nici corect si nici legal.As dori sa aflu o parere din partea dumneavoastra. Multumesc.
Acum nu mai conteaza daca este corect. Lucrurile s-au intamplat si cooperati cu functionarii din primarie.
Cat despre legalitate, este legal ca un proprietar sa se adreseze functionarilor primariei, chiar daca a sarit peste consultarea conducerii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ivanvintilica a scris:

nu mi se pare nici corect si nici legal.


De ce nu vi se pare corect si nici legal?
Un proprietar multumit nu sesiseaza primaria.

Nu este prevazut nicaieri in legea 230 ca proprietarii au obligatia sa se adreseze in primul rand asociatiei si apoi compartimentului din cadrul primariei!

Considerati ca este obligatoriu ca proprietarii sa obtina acordul asociatiei pentru a sesiza compartimentului specializat din primarie?

Poate omul a avut anterior vreo experienta nefericita cu conducerea asociatie, doar din aceasta cauza era nemultumit!;)

Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
cyan, moderator
Ca sa vezi modul de calcul la caldura pentru spatiile comune,cred ca trebuia mai intii sa ceara explicatii la asociate,printr-o solicitare scrisa si daca nu primea raspuns, sau nu era multumita de raspuns se putea adresa mai departe. Sa mergi sa spui ca ca se fura ,argumentand cu sumele din lista de plata de pe rubrica cpi caldura parte comuna, vad ca dumneavoastra vi se pare normal. Tot normal vi se pare si faptul ca cei care blameaza activitatea intr-o asociatie sunt cei care nu isi platesc cotele de intretinere sau pe acestia ii considerati nemultumiti si pot face sesizari oriunde doresc ei.
Daca in lista de plata se indica valoarea facturii de x lei si procentul pe cpi de y % nu avea ce modalitate de calcul sa ceara.
Dreptul petitie este garantat prin lege, asa ca nimeni nu poate impune nimanui sa se adreseze in primul rand asociatiei de propr si apoi autoritatilor.
Pentru analiza si eventual raspuns era necesar sa precizati relatiile existente intre respectivul proprietar si reprezentantii asociatiei
Exista situatii in care proprietarii sunt tratati cu mai mult decat reticenta si dezinteres,motiv pentru care isi asuma sa clarifice anumite aspecte direct prin implicarea autoritatilor

Alte discuții în legătură

Bună seara! care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului ... vasile coman vasile coman Bună seara! Care sunt prevederile legale care dau dreptul administratorului de bloc să refuze incasarea cheltuielilor la întreținere pe motiv că nu ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociației de proprietari e neatestat de primărie - putem da asociația în judecată ? asa123 asa123 Ce putem face dacă am aflat de la Biroul Asociații de Proprietari din Primărie, că așa-zisul Administrator al A.P.71 Brăila nu e atestat, dar - și citez ... (vezi toată discuția)