avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demitere administrator si presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demitere administrator si presedinte

la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si cine sunt cenzorii.listele de intretinere nu sunt semnate doar stampilate.presedintele in loc sa tina cu locatarii tine cu administratora.in toamna nea oprit apa celda si caldura pt ca sunt datorii dar avem dat la toate facturile pt ca administratora a recunoscut ca ea plateste fac o dat la 3 luni.nu afiseaza nici o evidenta cu cleltuielile pe fiecare luna.as vrea sa imi spuneti ce trebuie sa facem ca sa ii demitem atat pe administratora cat si pe presedinte.va rog sami spuneti trebuie facuta o cerere la primarie semnata de locatari?
Nu cred ca este " de la Primarie " administratorul, este angajata asociatiei nu a primariei, iar ca orice angajat poate fi dat afara, trebuie sa convocati adunare generala a proprietarilor, conform Legii 230/2007 si sa alegeti un nou presedinte ( pe care sa il intereseze de soarta condominiului) si un comitet. Dupa aceea acestia schimba administratorul si angajeaza un cenzor din afara condominiului (sau comisie de cenzori din condominiu).
1-Administratorul de imobil este atestat de catre serviciul specializat din primarie sa exercite responsabilitatea functiei
2-Aspectul ca listele de intretinere nu contin semnatura celui care a intocmit listele ,a presedintelui si a cenzorului/comisiei de cenzori,constituie o incalcare a normelor in domeniu
3-Aspectul ca presedintele asociatiei a oprit furnizarea apei,pe de o parte se poate interpreta drept masura pentru stoparea inregistrarii de debite catre furnizorul de utilitati,dar pe de alta parte este si un abuz fata de proprietarii cu platile la zi
4-Fata de aspectele sesizate,primoridial este sa cunoasteti situatia concreta cu care va confruntati
In acest sens este de preferat sa solicitati oficial serviciului specializat din primarie,in temeiul disp art 55 din L nr 230/2007 sa exercite control asupra activitatii financiar contabile a asociatiei de proprietari
Conditionat de concluziile verificarii serviciului din primarie urmeaza sa analizati masurile pe care urmeaza sa le dispuneti
Nu este de preferat sa demiteti presedintele si administratorul inainte de a cunoaste concluziile asupra activitatii acestora
va multumesc pt raspuns dar au mai fost locatari care au facut sesizare la primarie si li sa raspuns simplu dna administrator are relatii si no sa o controleze nimeni asa ca pt noi cel mai simplu ar fi sa o demitem cred.

multumesc.problema este ca in bloc locuiesc mai mult batrani care nu prea stiu si nu prea se implica.toata lumea e nemultumita dar nimeni nu face nik.e vroiam sa strang semnaturi de la toti locatarii care vor alt administrator si sa ma duc la primarie sa angajam altul de acolo si apoi sa ne alegem un presedinte si o comisie pe care sa o cunoastem ca pana acum nu am stiut cine si daca este vreo comisie in acest bloc .
Ultima modificare: Duminică, 18 August 2013
elga50, moderator
Poate exista un administrator angajat de primarie atunci cand primaria este proprietarul apartamentelor, salariul administratorei este acoperit de chiria lunara pe care o platesc cei care locuiesc acolo. Locatarii se pot constitui intr-o asociatie care sa le reprezinte interesele impotriva proprietarului. Presedinte si comitet pot sa fie alesi de membrii asociatiei ori de cate ori doresc, in mod democratic, fara macar o parere a proprietarului.

In situatia cand cei care locuiesc acolo doresc schimbarea administratorului iar proprietarul nu, situatia este clara, cainii latra, caravana trece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator costinelrusu costinelrusu Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 132 apartamente.Din verificarile care sau facut sa observat ca doamna admistrator a facut o anexa la contractul de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sunt disperata florela_firtulescu florela_firtulescu Prietenul meu este in Comisia de Cenzori si se pare ca Administratora , care este si contabil ar fi luat 2 miliarde din banii asociatiei. Problema este ca ... (vezi toată discuția)