Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la cum sa procedeze mama mea, care a divortat de tatal meu dupa 25 de ani de casnicie.
O mica istorie: casnicia a fost nefericita de la bun inceput, insa fiind un copil minor la mijloc, au decis sa continue, de dragul meu. Divortul s-a produs in martie 2008, fara partaj facut. In momentul de fata, mama mea locuieste la mine (intre timp, eu mi-am cumparat un apt), iar tatal meu sta in apartamentul lor (proprietate comuna). Mama mea a facut compromisul de a veni sa locuiasca cu mine deoarece, chiar si dupa divort, traiul cu tatal meu era insuportabil (batai, injurii, chemat politie de catre mama mea), lasand-ul pe el sa locuiasca acolo pana se vor gandi si vor gasi o solutie sa rezolve si problema cu apt, fara partaj. Din pacate, tatal meu o ameninta acum ca i-a facut reclamatie la politie pt furt de bani din apt (mentionez ca, desi mama mea sta cu mine, a participat la plata impozitelor, mai putin la intretinere, are cheie si se mai duce din cand in cand pe acolo, iar tatal meu are deja o iubita care vine si sta constant in apt lor). De asemenea, tatal meu sustine ca mama mea, prin faptul ca a plecat de acolo, nu mai are niciun drept asupra apartamentului (desi sunt coproprietari).
Intrebari:
- daca mama mea intenteaza actiune de divort, cine suporta cheltuielile de judecata?
- este adevarat ca mama mea nu mai are niciun drept acolo, chiar daca fizic nu mai sta acolo, insa pe buletin are acea adresa, deci acela este domiciliul ei stabil?
- avand in vedere ca actuala iubita a tatalui meu sta aproape tot timpul la el, prin urmare si in bunul mamei mele, ii poate face reclamatie la politie pt faptul ca o persoana straina vine in casa, fara acordul ei? (martori pot fi vecini de bloc, inclusiv administratorul, care intr-o luna a si trecut-o pe acea doamna la intretinere, spre nemultumirea tatalui meu)
- in impartirea bunurilor, se tine cont de salariul avut de fiecare in timpul casniciei? Mentionez ca tatal meu a fost militar, a avut salariul mai mare decat mama mea, insa mama mea a lucrat si ea tot timpul, nu s-a intamplat sa nu aibe venit.
Multumesc frumos.