avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Va salut , am nevoie de consultanta. Mama mea a intocmit un act de intretinere cu obligatia de a o ingriji si intretine sub toate aspectele pana la decesul ei. Acest act a fost facut catre sora mea si sotul ei cu o luna inainte de moartea mamei mele.
Poate fi combatut acest act ?
Actul facut de mama mea dateaza din 2004 timp in care sora mea si sotul ei , beneficiari ai acestui act au locuit in acea casa pana in prezent. Intre timp s-a nascut si un copil in familia lor. Iar recent sora mea a decedat. In familia mea nu a fost facuta nici o taxa de succesiune dupa moartea mamei sau a sorei mele.
As vrea sa stiu ce drepturi am in urma mortii mamei si a sorei mele la aceasta mostenire. Pot sa va spun ca mama a intocmit un act de intretinere care nu s-a dus la ideplinire deoarece mama mea a murit dupa o luna de zile de la incheierea acelui act.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:18, 23 Aprilie 2016
Cand ati aflat de acest contract de intretinere ?
Pe sora dvs oricum nu o mosteniti.
O mosteniti pe mama daca ati acceptat succesiunea si daca mai aveti ce mosteni.

Buna ziua,
1. Actul a fost incheiat in fata unui notar.
2. Faptul ca mama a decedat dupa o luna nu inseamna ca nu si-a produs efectele.
3. De pe urma decesului mamei trebuia sa se dezbata succesiunea privind restul bunurilor mobile si imobile ramase (mai putin acel apartament).
4. De pe urma decesului surorii dumneavoastra nu aveti nimic de mostenit atata timp cat exista un descendent si un sot supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire reya reya buna ziua! ma numesc madalina si as dori sa va consult cu privinta la un act de mostenire. bunicii mei, parintii mamei mele, doresc sa incheie un act de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)