avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trecere datorii pe de firma pe CNP
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trecere datorii pe de firma pe CNP

Salutare,

Acum ceva timp am avut o intreprindere individuala, domeniul de activitate fiind comertul cu amanuntul in magazine.
Din nestiinta, in momentul incasarii prin POS bateam si bon fiscal, fara mentiunea (codul) ca numerarul ar fi fost incasat pe POS. Contabilul, facand situatia abia in ultima saptamana a anului 2013, a observat ca veniturile erau dublate datorita acestei greseli. De la un I.I. neplatitor de TVA am ajuns brusc la profit mare si implicit impozit pe profit. Nu am avut bani sa platesc acel impozit pe profit.
La sfaturile aceluiasi contabil am inceput procedura de insolventa si dupa cateva luni am obtinut falimentul.
Astfel s-a dus de rapa o mica afacere care reusea sa se sustina, cu profit micut, si-mi oferea o activitate, la cei 23 de ani pe care ii aveam atunci.
Problema e ca acel impozit pe profit plus tot felul de alte penalizari (aprox 20.000 lei) au ajuns pe CNP-ul meu si am poprire pe salariu.
Poate cineva sa-mi spuna cum as putea face ?

P.S. : Atunci, atat contabilul cat si avocatul care s-a ocupat de insolventa mi-au spus ca nu pot demonstra ca am batut incasarile aiurea si cel mai bine e sa bag firma in faliment si scap. Parea simplu, dar nu a fost asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
catalin_stavros, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Incasare prin pos si omitere emitere bon fiscal BogdanaRaceala BogdanaRaceala O societate comerciala foloseste casa de marcat.Aceasta are incasari numerar cat si prin intermediul POS. Casiera omite sa emita bonul fiscal cu mentiunea card ... (vezi toată discuția)
Inserare tranzactie in rjip sau nu? cojo3x cojo3x Buna ziua. Anul acesta am avut ceva incasari prin banca. Problema este ca nu am putut sa platesc din banca mea catre banca beneficiarului si am fost obligat ... (vezi toată discuția)