avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Incasare prin POS si omitere emitere bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Incasare prin POS si omitere emitere bon fiscal

O societate comerciala foloseste casa de marcat.Aceasta are incasari numerar cat si prin intermediul POS. Casiera omite sa emita bonul fiscal cu mentiunea card si emite doar bonul de la POS.Prin urmare imi apare in banca o incasare fara document justificativ.
Intrebare : Cum imi constitui venit suma incasate prin banca daca s-a omis emiterea bonului fiscal, prin urmare nu am avut suma pe Z ?
Ce fac daca incasarea efectiva a avut loc in ultima zi din septembrie si in extrasul de la banca imi apare in octombrie? Ce fac cu impozitul pre profit/venit? Intocmesc rectificative?

Multumesc anticipat celor care isi acorda timp sa imi raspunda !
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 20:23, 1 Noiembrie 2016
Casele de marcat nu permit asa ceva. Ar trebui sa mergeti la furnizorul casei sa vedeti ce e in neregula cu ea sau sa mai verificati odata ca asa s-a intamplat si nu e altceva la mijloc.
Dar sa zicem ca asta e situatia, inregistrati venitul in octombrie, documentul justificativ fiind extrasul. (dealtfel incasarile tipCARD de pe Z nici nu se opereaza la casa ci in extras). Nu se depun rectificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Rugaminte gabrielabaran gabrielabaran rog si eu pe cineva avizat sa ma lumineze intr-o problema,din fericire nu sunt contabil:P,sunt inginer:D,dar m-au pus sa le fac contabilitatea primara,acum ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)