avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate = pierderea chiriei ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate = pierderea chiriei ?

Buna ziua.bunicul meu vrea sa imi treaca mie pe nume casa lui + teren insa cu clauza ca voi fi proprietar doar atunci cand el decedeaza. Eu momentan beneficiez de bani de chirie de la armata romana pentru ca stau in chirie si nu am nimic pe nume.Cand pierd acest drept?(banii de chirie) in momentul semnarii actelor?Sau in momentul in care decedeaza bunicul?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:24, 24 Aprilie 2016
Nu reiese exact ce act vreti sa faceti (desigur noi ne putem gandi la mai multe variante, dar trebuie sa stim sigur ce aveti de gand). Una peste alta, veti pierde "dreptul de chirie" din momentul in care veti deveni proprietar, desigur, insa momentul ala depinde de actul pe care il veti incheia. Ce act este, intre vii, pentru cauza de moarte, vanzare, donatie, contract de intretinere, legat, etc? Raspunsul exact o sa il primiti de la notar cu siguranta.
Pai ma gandesc la un act de vanzare cumparare cu clauza care sa reiasa ca devin proprietar atunci cand bunicul meu o sa moara.Sau in cel mai rau caz donatie.Evit donatie pentru ca este mai usor de castigat in momentul in care este atacata.si nu vreau sa am surprize din partea rudelor.
Dat fiind gradul de rudenie dintre dvs. si bunic, actul de vanzare cu clauza (in favoarea bunicului) este prezumat a fi donatie. Ca sa deveniti proprietar la data decesului bunicului, trebuie sa va faca un legat cu titlu particular (insa daca se incalca rezerva altor mostenitori, bunul trebuie adus la masa succesorala). Act de vanzare fara plata pretului, nu se poate face, caci este afectat de nulitate. Nu stiu, eu nu vad solutie pentru dvs, poate altcineva vede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau testament? lucille21 lucille21 Buna ziua, Bunica si tatal meu sunt proprietari 50-50 la un apartament dupa ce s-a facut succesiunea dupa bunicul meu ( tatal meu fiind singurul copil al ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? adrianamatza adrianamatza Buna ziua.Bunica mea oscileaza intre a-mi face un act de donatie sau de vanzare-cumparare pentru un apartament.Care ar fi mai sigur pe viitor?Eu nu sunt ... (vezi toată discuția)