avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere a copilului

Buna ziua,

Am nascut in noiembrie 2014, deci mai sunt 7 luni pana cand copilul implineste 2 ani. Mentionez ca nu am luat nici o zi de concediu de crestere a copilului ci doar cele 126 de zile de concediu de maternitate (medical). Am cerut si primit stimulentul de insertie insa. As vrea acum sa intrerup stimulentul de insertie si sa iau CCC pana implineste copilul 2 ani. Se mai poate? Dar dupa legea noua (adica daca as vrea de la 1 iulie)?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 26 Aprilie 2016
Da, din cauza plafonului de 3400lei am optat direct pentru stimulent, nu am luat nici macar o zi din concediul de cresterea copilului, doar concediul medical.
Asadar, va incadrati la lit.a din textul de lege mai sus mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea indemnizatiei cris1981r cris1981r Buna ziua, Am inteles ca a fost promulgata legea indemnizatiei pentru cresterea copilului si va intra in vigoare incepand cu 1 iulie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Mai primesc stimulent de insertie? Simona Ciucä Simona Ciucä Buna seara! Am.nascut in data de 11.02.2015 si m.am intors la serviciu in data de 01.10.2015. Am optat pt indemnizatie crestere copil 1 an de zile, insa cand ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie dancucasiana dancucasiana Buna as avea o intrebare,daca eu am inceput serviciul mai repede si am beneficiat de stimulent pana in data de 25 iunie,dar fetita mea implineste 2 ani in 25 ... (vezi toată discuția)