avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina cu nr de anglia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina cu nr de anglia

as vrea sa cumpar o masina inmatriculata in anglia...cel care mi-o vinde spune ca poate ramane cu nr de anglia...e posibil asa ceva?
pot face asigurarea civila auto in romania si verificarile tehnice periodice cu masina cu nr de anglia?
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 11:33, 12 August 2009
Nu veti putea incheia asigurare auto in Romania pentru o masina inmatriculata in Anglia..... la fel si cu verificarea tehnica periodica.
Asigurarea RCA si verificarea tehnica o puteti face doar dupa ce va inmatriculati masina in tara.
Si atentie....mai incalcati si prevederile codului rutier care mentioneaza ca inmatricularea se face in termen de 3 luni de la introducerea in tara a acelui autoturism.
Atentie nu puteti face asigure ,nici I.T.P ,daca masina nu are nr. de Romania si trebuie in termen de 3 luni sa faceti aceste lucruri pentru a putea circula cu masina.
Cel care v-a spus ca poate ramane cu numere de Anglia pesemne s-a referit la altceva!B-)
Si anume : vi se da o procura , masina ramane cu fostul proprietar si o data la 3 luni iesiti din tara intr-o tara non UE si reintrati cu masina in Romania. In felul acesta nu este nevoie sa inmatriculati masina si asa se procedeaza cu masini scumpe gen Aston Martin , Ferrari , Lamborghini aduse din SUA!:D
Insa asta nu inseamna ca sunteti proprietar! Proprietar ramane tot cel din Anglia care va poate revoca oricand vrea el acea procura! Genul acesta de afaceri se fac numai intre prieteni foarte buni sau parteneri de afaceri!:D
multumesc f mult pentru sfaturile date
asigurarea se poate face doar in tara unde este inmatriculata, cum dealtfel si ITP- ul.

Alte discuții în legătură

Inspectia tehnica periodica nestian_marian nestian_marian Buna ziua Am un prieten care a stat in strainatate 7 luni cu masina ,acum doreste sa vina in tara dar a constatat ca a expirat ITP-ul.Ce poate sa pateasca de ... (vezi toată discuția)
Inspectia tehnica masina in strainatate gabriela.enache gabriela.enache Buna ziua! Ma poate scoate careva din ceata in care am intrat? Eu lucrez in Spania si am venit cu masina personala, care este inmatriculata in Romania. In ... (vezi toată discuția)
Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)