avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

daca eu imi depun dosarul acum pentru indemnizatie crestere copil, voi beneficia de indemnizatia de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni, pana cand copilul va implini doi ani ? conform noii legi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 27 Aprilie 2016
Veti beneficia de o indemnizatie in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, pana la intrarea in vigoare a noilor prevederi , dupa care vi se va recalcula in functie de optiunea pentru care ati optat initial , 1 an sau 2 ani.
multumesc de raspuns dar nu imi este clar, daca optez pentru 2 ani, conform noilor prevederi cum se calculeaza indemnizatia?
Potrivit noilor prevederi care vor intra in vigoare la 01.07.2016, pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare aferente se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare minima indemnizatie crestere copil elenutza_12 elenutza_12 Buna ziua, AM nascut in sept 2014 al doilea copil si indemnizatia calculata este de 748 lei. Stiu ca de la 1.07 indemnizatia minima conform noii legi va fi de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc focavasile focavasile buna seara. eu urmeaza sa intru in ccc. care e diferenta intre a opta pentru un an sau pentru doi. daca optez pentru un an voi primi bani mai multi ? (vezi toată discuția)