avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare poprire fiscala
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare poprire fiscala

Buna ziua .
In speta fiscul a instituit poprire pe contul bancar al unei PFA , fara a istiinta debitorul , fara a trimite o somatie si fara respectarea termenului de 30 de zile , de la comunicarea somatiei .
Debitorul afla de indisponibilizarea banilor doar de la ghiseul bancii . Acesta solicita bancii un exemplar al titlului executoriu in baza caruia s-a instituit porirea , dar este refuzat , si indrumat catre sediul ANAF pentru explicatii .
Debitorul a primit in urma cu 5 zile calendaristice o simpla notificare de la ANAF prin care este instiintat cu privire la sumele care i-au fost stabilite de plata , si i se pune in vedere ca in termen de 5 zile lucratoare sa se prezinte la sediul ANAF in cazul in care considera ca sumele respective nu au fost corect stabilite.
Ce optiuni are debitorul , caruia i-au fost imobilizate toate sursele de venit , pentru a opri executarea?
Poate sa formuleze contestatie la executare daca nu a primit niciun titlu executoriu ?
Poate invoca nerespectarea procedurii in ce priveste comunicarea somatiei in termenul prev de OG 8/2014 (30 zile anterior infiintarii porpirii) , ca motivatie pentru anularea popririi?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)