avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare spor de doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare spor de doctorat

Am obtinut titlul de doctor in anul 2011.
Conform circularei emise de ministerul educatiei nr. 346/DSRU/ 19.04.2016 as putea beneficia de sporul de doctorat pe care nu l-am obtinut de la data obtinerii titlului pana in prezent?
Este nevoie de un proces si o hotarare judecatoreasca pentru a-mi recupera banii cuveniti?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 27 Aprilie 2016
Nu aveti cum sa beneficiati de sporul de doctorat, intrucat nota se refera la persoanele care la 31.12.2009 detineau acet titlu.

De asemenea, prin Nota comună a M.M.F.P.S.P.V.-M.F.P. nr. 874/02.06.2015 se arată:
,,Prin Legea nr. 71/2015 s-a creat posibilitatea ca personalul încadrat în instituțiile și autoritățile publice care avea un nivel al salariului de bază și al sporurilor mai mic decât cel stabilit la nivel maxim în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice pentru fiecare funcție/grad/treaptă și gradație, SĂ FIE SALARIZAT LA NIVELUL MAXIM dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții. Această prevedere se aplică și în cazul stabilirii gradațiilor de care a beneficiat personalul care a avansat în gradație după anul 2010.
De asemenea, prin această lege, s-a creat posibilitatea ca personalul încadrat înainte de 2009, precum și personalul încadrat după anul 2009 care a obținut titlul științific de DOCTOR, să beneficieze de același nivel al salariului de bază de care a beneficiat personalul încadrat pe aceeași funcție/grad/treaptă și gradație și care a deținut titlul științific de doctor anterior anului 2010''.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de doctorat dana manea dana manea Lamuruti-ma si pe mine daca, potrivit Legii nr.71/2015 pentru aprobarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul ... (vezi toată discuția)
Introducere spor doctorat manescumaria manescumaria Sunt salariat la institutie publica, si odata cu aplicarea Legii nr.330/2009 nu am mai beneficiat de sporul de doctorat. In momentul de fata il putem ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie titlu doctor in stiinte marbostgms marbostgms Cele 15% sporul de doctorat se mai acorda in prezent ? Cunosc ca in Noua Lege a salarizării se va reintroduce acest spor. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)