avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare/angajat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare/angajat

Buna Ziua,
ma puteti lamuri daca un angajat care a iesit la pensie inainte de limita varsta datorita grupei de munca poate lucra in continuare avand si pensie si CIM,mediul privat?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 28 Aprilie 2016
Pensionarii pentru limita de varsta pot cumula pensia cu orice alt venit din salarii.

Potrivit prevederilor din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;

b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Pensie cumulata cu salariul MihaelaZeve MihaelaZeve Este ilegal ca un angajat care a iesit la pensie cu limita de varsta sa ia si pensie si salariul in acelasi timp(angajat pe contract de m-ca 1 an)? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)